Soenil Bahadoer


De wereld van cocktails

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLaSS

Over de chef

Als je je ooit verwonderd hebt over professionele bartenders die met allerlei knappe bewegingen en jongleer kunsten de mooiste cocktails in elkaar toveren, dan is het misschien tijd om zelf de kunst van het cocktail maken te leren. Je hoeft namelijk geen professionele bartender te zijn om een perfect uitgebalanceerde cocktail te maken. Voor sommige cocktails heb je zelfs niet eens een cocktailshaker nodig, de ingrediënten vind je gewoon in de winkel in de buurt en Tess geeft zelfs alternatieven die je kunt gebruiken als je geen cocktail tools in huis hebt. Kortom; er is geen excuus om thuis niet eens uitgebreid uit te pakken en voor jezelf, of voor je vrienden, een paar geweldige cocktails in elkaar te bouwen. Laat je meenemen door Tess in de wereld van de cocktails, leer de geschiedenis kennen, leer nieuwe tips en trics en bouw thuis je eigen feestje met fantastische home-made cocktails!

Stiekem keek Tess Posthumus vroeger al met grote ogen naar hoe haar eigen opa op vrijdagavond de cocktailshaker erbij pakte en voor iedereen een cocktail maakte. Toch koos ze er eerst voor om Media & Cultuur te gaan studeren maar zelfs tijdens die studie trok ze telkens weer terug naar de wereld van de mixology. Ze ging onderzoek doen naar de welbekende uitspraak ‘Shaken, not stirred’ en tijdens die zoektocht wist ze het zeker; Tess hoort thuis in de wereld van de cocktails. Ze wordt gevraagd om bij Door 74 achter de bar te staan, een legendarische cocktailbar in Amsterdam. Daar valt ze al snel op en in een razend tempo sleept ze in een paar jaar prijs na prijs in de wacht. Inmiddels is ze zelfs eigenaar van twee cocktailbars in Amsterdam; Flying Dutchmen Cocktails en Dutch Courage en vliegt ze de hele wereld over als hospitality professional. Als we dus van iemand een masterclass cocktails moeten krijgen dan is dat wel van Tess Posthumus!

AFLEVERINGEN

Maak kennis met Tess

Tess Posthumus – 24m • Ze sleept de ene na de andere prijs in de wacht, heeft twee eigen cocktailbars, schrijft boeken, is hospitality professional, kortom; wat doet ze niet? Tess Posthumus houdt niet van stilzitten en dat kun je zien aan de rijke carrière die ze nu al op jonge leeftijd heeft behaald. Maar hoe is ze ooit begonnen?

Voorwoord

Intro – 30s • In deze masterclass neemt Tess Posthumus jou mee in de wereld van de cocktails. Ze deelt een aantal handige tips & tricks, geeft informatie over technieken en tools en laat zien dat je niet veel nodig hebt om de mooiste en smakelijkste cocktails te serveren.

De Renaissance van de cocktail

Tess Posthumus – 16m • Wat is nou eigenlijk een cocktail en wanneer is de cocktail ontstaan? Momenteel bevinden we ons in de renaissance van de cocktail, het mixen van alcohol met allerlei andere ingrediënten is een flinke opmars aan het maken. Tess leert je in deze aflevering alles over de basis van een cocktail.

Garnishes, the basics

Techniek – 24m • De garnering van een cocktail heeft een essentiële functie en is daarom onmisbaar om het perfecte drankje te maken. Een garnering zorgt voor aroma en smaak, het is daarom belangrijk om de juiste garnering bij de juiste cocktail te gebruiken. Tess leert je een aantal simpele garneringen die een cocktail helemaal afmaken.

Syrups 101

Techniek – 14m • Na het zien van deze aflevering zul je niet snel meer kant-en-klare siropen kopen voor het bereiden van een cocktail. Siropen zijn namelijk simpel om te maken, snel klaar, lang houdbaar én, het belangrijkste, de smaak is veel intenser en dieper.

Quick & Easy: Moscow Mule & Paloma

Cocktail – 14m • Tess laat zien dat je heel makkelijk en snel heerlijke cocktails kunt maken, zonder dat je daar veel spullen voor in huis hoeft te hebben. Deze cocktails hoef je niet te shaken, stirren, blenden of throwen; hier gebruik je de techniek ‘builden’.

Shaken vs Stirred: Martinez & Jack the Ripper

Cocktail – 20m • ‘Shaken, not stirred’. Een uitspraak die we allemaal kennen. Maar waarom wilde James Bond zijn Martini nou shaken en niet stirred? Tess laat het verschil zien tussen deze twee technieken en dan zul je eindelijk een antwoord hebben op deze prangende vraag.

Bloody Brunch: Red Snapper & Bloody Maria

Cocktail – 9m • Er gaat niets boven de hartige en pittige kick van een goede Bloody Mary. Inmiddels zijn er een hoop variaties gekomen op dit geliefde drankje zoals de op tequila gebaseerde Bloody Maria en de op gin gebaseerde Red Snapper. Beide onweerstaanbaar lekker en een gouden combi met een uitgebreide brunch.

Aperitivo Hour: White Mezcal Negroni

Cocktail – 6m • De Negroni is van origine een sterke, bittere Italiaanse cocktail, gemaakt met gin, Vermouth en Campari. Tess laat de populaire variant White Negroni zien; een bitter en verkwikkend drankje, precies zoals je een Negroni wilt hebben. Maar ook licht en bloemig met een vleugje zoetigheid.

After dinner drinks: Bakkie Troost & Corpse Reviver #2

Cocktail – 10m • We hebben allemaal geleerd; bewaar het lekkerst voor het laatst. Deze after dinner cocktails zijn dan ook de perfecte afsluiter van een uitgebreid diner of juist de boost die je nodig hebt later op de avond. ‘Nog ééntje dan!’

Egg whites & Vegan alternatives: Whiskey Sour & Amaretto Sour

Cocktail – 12m • Eiwit toevoegen aan je cocktail? Doen! Het geeft een zijdezachte en romige textuur en verandert niets aan de smaak van de cocktail. Door het toevoegen van citrus wordt het eiwit als het ware ‘gekookt’ en dus eet je het niet rauw! Maar mocht je het toch te spannend vinden, dan geeft Tess ook een aantal vegan alternatieven.

Herbal concoctions: Mojito & Gin Basil Smash

Cocktail – 15m • We koken allemaal massaal met verse kruiden, zeker degene die in de achtertuin een eigen kruidentuintje hebben. Maar ook in cocktails zijn verse kruiden een absolute aanrader! Verse tijm, basilicum of munt bijvoorbeeld, een heerlijke frisse toevoeging die extra diepte geeft aan de cocktail.

Margarita twists: Tommy’s Margarita & Monday Margarita

Cocktail – 9m • Waan je in Mexico met misschien wel 1 van de meest bekende cocktails ter wereld: de Margarita. Inmiddels zijn er wel duizend varianten op verzonnen, Tess deelt met jou haar favoriete varianten voor tijdens een heerlijke zomerse avond.

Passionfruit Party: Pornstar Martini & Koko Klapa

Cocktail – 11m • Vers fruit en cocktails; het is een gouden combi. Het friszoete van de passievrucht maakt deze twee cocktails helemaal af. Of je nu een classy feestje geeft of jezelf wilt trakteren op een heerlijke verfrissende cocktail; deze twee cocktails zijn geschikt voor ieder moment van de dag.

Non-alcoholic cocktails: Seedlip Spice Daiquiri & Speculoos Collins

Cocktail – 12m • Als je geen alcohol drinkt hoeft het natuurlijk niet te betekenen dat je ook geen cocktails kunt drinken. Noch qua smaak, noch qua presentatie hoeven deze ‘mocktails’ zeker niet onder te doen voor hun alcoholische broertje.

Afsluiting

Nawoord – 27s • Tess hoopt dat ze jou geïnspireerd en geënthousiasmeerd heeft om thuis aan de slag te gaan met de cocktails, technieken en trucjes die ze jou heeft geleerd in deze masterclass. Wees creatief, verzin je eigen twists en maak zo jouw eigen originele cocktails!

TESS POSTHUMUS • (23:43)

Maak kennis met Tess Posthumus

Ze sleept de ene na de andere prijs in de wacht, heeft twee eigen cocktailbars, schrijft boeken, is hospitality professional, kortom; wat doet ze niet? Tess Posthumus houdt niet van stilzitten en dat kun je zien aan de rijke carrière die ze nu al op jonge leeftijd heeft behaald. Maar hoe is ze ooit begonnen?

TESS POSTHUMUS • (00:30)

Voorwoord

In deze masterclass neemt Tess Posthumus jou mee in de wereld van de cocktails. Ze deelt een aantal handige tips & tricks, geeft informatie over technieken en tools en laat zien dat je niet veel nodig hebt om de mooiste en smakelijkste cocktails te serveren.

TESS POSTHUMUS • (16:37)

De Renaissance van de cocktail

Wat is nou eigenlijk een cocktail en wanneer is de cocktail ontstaan? Momenteel bevinden we ons in de renaissance van de cocktail, het mixen van alcohol met allerlei andere ingrediënten is een flinke opmars aan het maken. Tess leert je in deze aflevering alles over de basis van een cocktail.

TECHNIEK • (24:27)

Garnishes, the basics

De garnering van een cocktail heeft een essentiële functie en is daarom onmisbaar om het perfecte drankje te maken. Een garnering zorgt voor aroma en smaak, het is daarom belangrijk om de juiste garnering bij de juiste cocktail te gebruiken. Tess leert je een aantal simpele garneringen die een cocktail helemaal afmaken.

TECHNIEK • (14:00)

Syrups 101

Na het zien van deze aflevering zul je niet snel meer kant-en-klare siropen kopen voor het bereiden van een cocktail. Siropen zijn namelijk simpel om te maken, snel klaar, lang houdbaar én, het belangrijkste, de smaak is veel intenser en dieper.

COCKTAIL • (14:16)

Quick & Easy: Moscow Mule & Paloma

Tess laat zien dat je heel makkelijk en snel heerlijke cocktails kunt maken, zonder dat je daar veel spullen voor in huis hoeft te hebben. Deze cocktails hoef je niet te shaken, stirren, blenden of throwen; hier gebruik je de techniek ‘builden’.

COCKTAIL • (20:20)

Shaken vs Stirred: Martinez & Jack the Ripper

‘Shaken, not stirred’. Een uitspraak die we allemaal kennen. Maar waarom wilde James Bond zijn Martini nou shaken en niet stirred? Tess laat het verschil zien tussen deze twee technieken en dan zul je eindelijk een antwoord hebben op deze prangende vraag.

COCKTAIL • (09:03)

Bloody Brunch: Red Snapper & Bloody Maria

Er gaat niets boven de hartige en pittige kick van een goede Bloody Mary. Inmiddels zijn er een hoop variaties gekomen op dit geliefde drankje zoals de op tequila gebaseerde Bloody Maria en de op gin gebaseerde Red Snapper. Beide onweerstaanbaar lekker en een gouden combi met een uitgebreide brunch.

COCKTAIL • (06:38)

Aperitivo Hour: White Mezcal Negroni

De Negroni is van origine een sterke, bittere Italiaanse cocktail, gemaakt met gin, Vermouth en Campari. Tess laat de populaire variant White Negroni zien; een bitter en verkwikkend drankje, precies zoals je een Negroni wilt hebben. Maar ook licht en bloemig met een vleugje zoetigheid.

COCKTAIL • (10:08)

After dinner drinks: Bakkie Troost & Corpse Reviver #2

We hebben allemaal geleerd; bewaar het lekkerst voor het laatst. Deze after dinner cocktails zijn dan ook de perfecte afsluiter van een uitgebreid diner of juist de boost die je nodig hebt later op de avond. ‘Nog ééntje dan!’

COCKTAIL • (12:16)

Egg whites & Vegan alternatives: Whiskey Sour & Amaretto Sour

Eiwit toevoegen aan je cocktail? Doen! Het geeft een zijdezachte en romige textuur en verandert niets aan de smaak van de cocktail. Door het toevoegen van citrus wordt het eiwit als het ware ‘gekookt’ en dus eet je het niet rauw! Maar mocht je het toch te spannend vinden, dan geeft Tess ook een aantal vegan alternatieven.

COCKTAIL • (15:34)

Herbal concoctions: Mojito & Gin Basil Smash

We koken allemaal massaal met verse kruiden, zeker degene die in de achtertuin een eigen kruidentuintje hebben. Maar ook in cocktails zijn verse kruiden een absolute aanrader! Verse tijm, basilicum of munt bijvoorbeeld, een heerlijke frisse toevoeging die extra diepte geeft aan de cocktail.

COCKTAIL • (09:32)

Margarita twists: Tommy’s Margarita & Monday Margarita

Waan je in Mexico met misschien wel 1 van de meest bekende cocktails ter wereld: de Margarita. Inmiddels zijn er wel duizend varianten op verzonnen, Tess deelt met jou haar favoriete varianten voor tijdens een heerlijke zomerse avond.

COCKTAIL • (11:07)

Passionfruit Party: Pornstar Martini & Koko Klapa

Vers fruit en cocktails; het is een gouden combi. Het friszoete van de passievrucht maakt deze twee cocktails helemaal af. Of je nu een classy feestje geeft of jezelf wilt trakteren op een heerlijke verfrissende cocktail; deze twee cocktails zijn geschikt voor ieder moment van de dag.

COCKTAIL • (12:32)

Non-alcoholic cocktails: Seedlip Spice Daiquiri & Speculoos Collins

Als je geen alcohol drinkt hoeft het natuurlijk niet te betekenen dat je ook geen cocktails kunt drinken. Noch qua smaak, noch qua presentatie hoeven deze ‘mocktails’ zeker niet onder te doen voor hun alcoholische broertje.

TESS POSTHUMUS • (00:27)

Nawoord

Tess hoopt dat ze jou geïnspireerd en geënthousiasmeerd heeft om thuis aan de slag te gaan met de cocktails, technieken en trucjes die ze jou heeft geleerd in deze masterclass. Wees creatief, verzin je eigen twists en maak zo jouw eigen originele cocktails!

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.