Stefan van Sprang


de lichte en innovatieve keuken

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

In de masterclasses van Stefan van Sprang leer je op een innovatieve manier koken met een aantal bijzondere producten. Hij staat bekend om zijn verfijnde smaken en prachtige creaties die met precisie worden bereid. De twee sterrenchef deelt in zijn serie een aantal van zijn meest geliefde gerechten zoals zijn beurre blanc, de kalfssukade, tuille koekjes en nog veel meer. Verder laat hij ook verschillende kooktechnieken zien waarmee je de show steelt in de keuken. In zijn serie wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een prachtig gastronomisch gerecht op tafel neer kan zetten zonder dat je de beste chef hoeft te zijn. Verbreed je kennis en verbaas jezelf met de masterclass van Stefan van Sprang.

De in Tilburg geboren en getogen Stefan van Sprang werkte jarenlang met topchefs Cas Spijkers en Ron Blaauw en leerde daar de fijne kneepjes van het vak. In 2006 valt zijn oog op een prachtig restaurant in Amstelveen met een waanzinnig uitzicht over het water en diezelfde dag nog besluit hij daar zijn eigen restaurant te starten. In 2007 opent zijn restaurant Aan de Poel haar deuren en nog geen jaar later ontvangt hij al zijn eerste Michelinster. In 2012 krijgt hij zelfs een tweede ster toebedeeld door Michelin. Zijn stijl wordt omschreven als licht, innovatief en eclectisch. Met uiterste precisie en oog voor detail worden de beste ingrediënten geselecteerd voor zijn gerechten. Neem een uniek kijkje in de keuken bij deze inspirerende chef en haal de beste kok in jezelf naar boven met zijn masterclass.

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Stefan van Sprang – 26s • Chef Stefan van Sprang is eigenaar van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Sinds 2012 bezit het restaurant 2 Michelinsterren. Van Sprang heeft een paar bijzondere gerechten bereid die gemaakt kunnen worden voor speciale gelegenheden zoals met de kerst.

Tomaat pliceren

Kooktechniek – 2m • Voordat we beginnen aan de amuse, leert Stefan je hoe je heel handig een tomaat kunt pliceren.

Steak tartaar van tomaat

Amuse – 6m • In deze aflevering ga jij leren om een heerlijke amuse te maken van pomodori tomaat, tomaten ketchup, sweet chili saus en Dijon mosterd voor een beetje pit. Vraag bij de Groenteboer naar Bluemeat radijs en vergeet je niet om de zaadlijsten te bewaren? Deze ga je namelijk nog gebruiken!

Kalfssukade met gefrituurde sukadeharen en spruitjessalade

Hoofdgerecht – 17m • Een heerlijke gegrilde kalfssukade met spruitensalade en crunch met rode wijnsaus. Wees maar niet bang. De rode wijnsaus gaan we niet maken, dat duurt te lang maar we laten je wel zien hoe je de sukade moet voorbereiden. Heb jij een wokpan, stoofpan of braadpan? Dan ben je er helemaal klaar voor!

Gemarineerde coquille met een tapenade van paarse bloemkool, crispy mini garnaaltjes en bieslook vinaigrette

Voorgerecht – 11m • We gaan een heerlijke ceviche van coquille voorbereiden. Heb jij weleens gehoord van paarse bloemkool? Je raadt het al; deze kun je niet in de gewone supermarkt kopen, maar probeer het eens bij de groothandel in de buurt.

Tarbot filet met topping van langoustine en bladpeterselie

Tussengerecht – 16m • Het volgende gerecht is gebakken tarbotfilet met tartaar van langoustine en chipjes van de peterselieblad.

Yoghurtijs met tuille koekje

Dessert – 7m • Simpel, maar wel heel lekker. Ijs met koekjes! We gaan de koekjes helemaal zelf maken.

STEFAN VAN SPRANG • (00:26)

VOORWOORD

Stefan van Sprang is eigenaar van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Sinds 2012 bezit het restaurant 2 Michelinsterren. Van Sprang heeft een paar bijzondere gerechten bereid die gemaakt kunnen worden voor speciale gelegenheden zoals met de kerst.

KOOKTECHNIEK • (02:31)

Tomaat pliceren

Voordat we beginnen aan de amuse, leert Stefan je hoe je heel handig een tomaat kunt pliceren.

AMUSE • (06:09)

Steak tartaar van tomaat

In deze aflevering ga jij leren om een heerlijke amuse te maken van pomodori tomaat, tomaten ketchup, sweet chili saus en Dijon mosterd voor een beetje pit. Vraag bij de Groenteboer naar Bluemeat radijs en vergeet je niet om de zaadlijsten te bewaren? Deze ga je namelijk nog gebruiken!

VOORGERECHT • (11:15)

Gemarineerde coquille met een tapenade van paarse bloemkool, crispy mini garnaaltjes en bieslook vinaigrette

We gaan een heerlijke ceviche van coquille voorbereiden. Heb jij weleens gehoord van paarse bloemkool? Je raadt het al; deze kun je niet in de gewone supermarkt kopen, maar probeer het eens bij de groothandel in de buurt.

TUSSENGERECHT • (16:15)

Tarbot filet met topping van langoustine en bladpeterselie

Het volgende gerecht is gebakken tarbotfilet met tartaar van langoustine en chipjes van de peterselieblad.

HOOFDGERECHT • (16:48)

Kalfssukade met gefrituurde sukadeharen en spruitjessalade

Een heerlijke gegrilde kalfssukade met spruitensalade en crunch met rode wijnsaus. Wees maar niet bang. De rode wijnsaus gaan we niet maken, dat duurt te lang maar we laten je wel zien hoe je de sukade moet voorbereiden. Heb jij een wokpan, stoofpan of braadpan? Dan ben je er helemaal klaar voor!

DESSERT • (06:52)

Yoghurtijs met tuille koekje

Simpel, maar wel heel lekker. IJs met koekjes! We gaan de koekjes helemaal zelf maken.

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.