Stefan van Sprang


de lichte en innovatieve keuken

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

In de masterclasses van Stefan van Sprang leer je op een innovatieve manier koken met een aantal bijzondere producten. Hij staat bekend om zijn verfijnde smaken en prachtige creaties die met precisie worden bereid. De twee sterrenchef deelt in zijn serie een aantal van zijn meest geliefde gerechten zoals zijn beurre blanc, de kalfssukade, tuille koekjes en nog veel meer. Verder laat hij ook verschillende kooktechnieken zien waarmee je de show steelt in de keuken. In zijn serie wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een prachtig gastronomisch gerecht op tafel neer kan zetten zonder dat je de beste chef hoeft te zijn. Verbreed je kennis en verbaas jezelf met de masterclass van Stefan van Sprang.

De in Tilburg geboren en getogen Stefan van Sprang werkte jarenlang met topchefs Cas Spijkers en Ron Blaauw en leerde daar de fijne kneepjes van het vak. In 2006 valt zijn oog op een prachtig restaurant in Amstelveen met een waanzinnig uitzicht over het water en diezelfde dag nog besluit hij daar zijn eigen restaurant te starten. In 2007 opent zijn restaurant Aan de Poel haar deuren en nog geen jaar later ontvangt hij al zijn eerste Michelinster. In 2012 krijgt hij zelfs een tweede ster toebedeeld door Michelin. Zijn stijl wordt omschreven als licht, innovatief en eclectisch. Met uiterste precisie en oog voor detail worden de beste ingrediënten geselecteerd voor zijn gerechten. Neem een uniek kijkje in de keuken bij deze inspirerende chef en haal de beste kok in jezelf naar boven met zijn masterclass.

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Stefan van Sprang – 26s • Chef Stefan van Sprang is eigenaar van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Sinds 2012 bezit het restaurant 2 Michelinsterren. Van Sprang heeft een paar bijzondere gerechten bereid die gemaakt kunnen worden voor speciale gelegenheden zoals met de kerst.

Tomaat pliceren

Kooktechniek – 2m • Voordat we beginnen aan de amuse, leert Stefan je hoe je heel handig een tomaat kunt pliceren.

Steak tartaar van tomaat

Amuse – 6m • In deze aflevering ga jij leren om een heerlijke amuse te maken van pomodori tomaat, tomaten ketchup, sweet chili saus en Dijon mosterd voor een beetje pit. Vraag bij de Groenteboer naar Bluemeat radijs en vergeet je niet om de zaadlijsten te bewaren? Deze ga je namelijk nog gebruiken!

Kalfssukade met gefrituurde sukadeharen en spruitjessalade

Hoofdgerecht – 17m • Een heerlijke gegrilde kalfssukade met spruitensalade en crunch met rode wijnsaus. Wees maar niet bang. De rode wijnsaus gaan we niet maken, dat duurt te lang maar we laten je wel zien hoe je de sukade moet voorbereiden. Heb jij een wokpan, stoofpan of braadpan? Dan ben je er helemaal klaar voor!

Gemarineerde coquille met een tapenade van paarse bloemkool, crispy mini garnaaltjes en bieslook vinaigrette

Voorgerecht – 11m • We gaan een heerlijke ceviche van coquille voorbereiden. Heb jij weleens gehoord van paarse bloemkool? Je raadt het al; deze kun je niet in de gewone supermarkt kopen, maar probeer het eens bij de groothandel in de buurt.

Tarbot filet met topping van langoustine en bladpeterselie

Tussengerecht – 16m • Het volgende gerecht is gebakken tarbotfilet met tartaar van langoustine en chipjes van de peterselieblad.

Yoghurtijs met tuille koekje

Dessert – 7m • Simpel, maar wel heel lekker. Ijs met koekjes! We gaan de koekjes helemaal zelf maken.

STEFAN VAN SPRANG • (00:26)

VOORWOORD

Stefan van Sprang is eigenaar van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Sinds 2012 bezit het restaurant 2 Michelinsterren. Van Sprang heeft een paar bijzondere gerechten bereid die gemaakt kunnen worden voor speciale gelegenheden zoals met de kerst.

KOOKTECHNIEK • (02:31)

Tomaat pliceren

Voordat we beginnen aan de amuse, leert Stefan je hoe je heel handig een tomaat kunt pliceren.

AMUSE • (06:09)

Steak tartaar van tomaat

In deze aflevering ga jij leren om een heerlijke amuse te maken van pomodori tomaat, tomaten ketchup, sweet chili saus en Dijon mosterd voor een beetje pit. Vraag bij de Groenteboer naar Bluemeat radijs en vergeet je niet om de zaadlijsten te bewaren? Deze ga je namelijk nog gebruiken!

VOORGERECHT • (11:15)

Gemarineerde coquille met een tapenade van paarse bloemkool, crispy mini garnaaltjes en bieslook vinaigrette

We gaan een heerlijke ceviche van coquille voorbereiden. Heb jij weleens gehoord van paarse bloemkool? Je raadt het al; deze kun je niet in de gewone supermarkt kopen, maar probeer het eens bij de groothandel in de buurt.

TUSSENGERECHT • (16:15)

Tarbot filet met topping van langoustine en bladpeterselie

Het volgende gerecht is gebakken tarbotfilet met tartaar van langoustine en chipjes van de peterselieblad.

HOOFDGERECHT • (16:48)

Kalfssukade met gefrituurde sukadeharen en spruitjessalade

Een heerlijke gegrilde kalfssukade met spruitensalade en crunch met rode wijnsaus. Wees maar niet bang. De rode wijnsaus gaan we niet maken, dat duurt te lang maar we laten je wel zien hoe je de sukade moet voorbereiden. Heb jij een wokpan, stoofpan of braadpan? Dan ben je er helemaal klaar voor!

DESSERT • (06:52)

Yoghurtijs met tuille koekje

Simpel, maar wel heel lekker. IJs met koekjes! We gaan de koekjes helemaal zelf maken.

Meer masterclasses