Soenil Bahadoer


Een keuken vol specerijen

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

In deze serie van Soenil spat de energie van de chef van je scherm. Hij moedigt je aan om eens uit je comfort zone te stappen en te experimenteren met kruiden en specerijen. Het plezier en enthousiasme waarmee deze chef zijn masterclasses geeft zal je inspireren en extra motiveren om de beste chef in jezelf naar boven te halen. Zoals hij zelf aangeeft, ‘koken is op je bek gaan’, en daarmee bedoelt hij dat het af en toe mis kan gaan maar daar leer je uiteindelijk alleen maar van. Op die manier is hij zelf ook aan de top gekomen en zo ontwikkel je je eigen smaak. Ontdek de keuken en cultuur van Soenil in zijn masterclass en geef er je eigen twist aan!

Soenil Bahadoer groeide op in Suriname in een culinaire familie waarin eten centraal stond. Zijn moeder en oma stonden hele dagen in de keuken en zo werd hij al van jongs af aan opgevoed met het plezier van koken. Toen hij 8 jaar oud was verhuisde hij met zijn familie naar Nederland waar hij na de middelbare school de koksopleiding ging volgen. Na veel ervaring in binnen- en buitenland keert hij in 1995 terug in Nuenen en opent hij restaurant De Lindenhof. In 2004 ontvangt hij hier zijn eerste Michelinster en tien jaar later ontvangt hij zelfs een tweede ster. Soenil wordt door Gault&Millau in 2020 uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar’ en staat in datzelfde jaar op de 67e plek van ‘Best chefs of the world’. In deze serie masterclasses leer je de echte Soenil, zijn cultuur en zijn filosofie kennen.

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Intro – 1m • Het koken is Soenil letterlijk met de paplepel ingegoten. Zijn moeder en oma leerde hem de eerste kneepjes van het vak en zo ontwikkelde hij op vroege leeftijd al een groot gevoel voor smaken en geuren. Tijdens zijn masterclasses gebruikt hij veel kruiden en specerijen waarmee hij bijzondere en vooral hele smaakvolle gerechten bereidt.

Bara (Soenil’s signature snack)

Snack – 15m • Een bara is een super smaakvolle Surinaamse / Hindoestaanse snack die Soenil vroeger altijd samen met zijn moeder maakte. Je kunt ze zo eten als hartige snack maar je kunt ze ook rijkelijk vullen.

Lam uitbenen

Kooktechniek – 4m • Soenil laat in deze masterclass zien hoe je zelf een lamsbout kan uitbenen. Onmisbaar is een vlijmscherp mes!

Lamsstoof met kerrie en achar chutney massala

Hoofdgerecht/bijgerecht – 15m • Deze lamsstoof wordt bereid met heerlijke specerijen en dat maakt hem mooi diep van smaak. Een fantastisch gerecht wat je met rijst, dhal of zelfs bij de bara kunt serveren.

Aardappelchutney & Tomatenchutney

Bijgerecht – 18m • Chutney is een voltallig onderdeel van de Indiase keuken. Het wordt geserveerd bij veel gerechten zoals rijst, brood en curry’s. Soenil deelt een hartige versie van aardappel en een traditionele versie van tomaat.

Uitbenen van een hele kip

Kooktechniek – 10m • Soenil demonstreert hoe je een hele kip kunt uitbenen. Vervolgens kun je hem vullen voor een rouleau, bouillon maken van het karkas of welke creatieve ideeën je ook hebt.

Rouleau van kip

Hoofdgerecht – 14m • Een rouleau is een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken. Het is een gevuld vleesgerecht in de vorm van een rol. Soenil zou Soenil niet zijn als hij zijn eigen smaken en cultuur erin verwerkt en het gerecht daardoor naar een heel nieuw level tilt.

Gele dhal met spinazie en rouleau van kip

Hoofdgerecht – 12m • Gele dhal is een populair gerecht uit de Indiase keuken en is eigenlijk een saus van erwten. Serveer het als vegetarisch gerecht met rijst of platbrood of maak het zoals Soenil bij de rouleau van kip.

Vegetarische rendang van spitskool

Hoofdgerecht/bijgerecht – 13m • Rendang is origineel een Indonesisch vleesgerecht maar er worden steeds vaker vegetarische varianten op bedacht. Soenil deelt zijn vegetarische versie van rendang met spitskool, geïnspireerd door een recept van zijn moeder.

kreeft met appelcurry

Hoofdgerecht – 30m • Vers kreeft bereiden is voor veel mensen een grote uitdaging. Soenil neemt je in deze masterclass bij de hand en laat stap voor stap zien hoe je een kreeft kunt bereiden. Je zult zien dat het niet eens zo moeilijk hoeft te zijn.

Tarbot fileren

Kooktechniek – 6m • Daag jezelf uit en koop bij de visboer een hele tarbot die je zelf kunt fileren. Soenil laat zien hoe je deze ronde platvis perfect fileert. Omdat het visvlees van de tarbot stevig is leent deze vis zich goed voor veel verschillende bereidingswijzen.

Tarbot gemarineerd in vadouvan, pad thai en tayerblad

Hoofdgerecht/tussengerecht – 27m • Dit gerecht is een van Soenil’s signature dishes. De heerlijke smaken van de vadouvan trekken in de vis waardoor deze extra diep van smaak wordt. Serveer daarbij de fantastische pad thai saus en waan je in een sterrenrestaurant.

Heilbot tandoori met pompoen en kokosmassala

Hoofdgerecht – 28m • Soenil maakt in deze masterclass een croute van tandoori die een extra dimensie geeft aan de heilbot. De kleuren, smaken en geuren spatten van je bord af met dit gerecht en zullen je tafelgasten omver blazen.

Langoustine met antiboise en mango chutney vinaigrette

Tussengerecht – 20m • Langoustines worden beschouwd als delicatesse. Het witte vlees is sappig, een beetje zoet en mager. Voor dit recept gebruikt Soenil alleen de staart van de langoustine, van de koppen kun je zelf een heerlijke bisque maken, zo gebruik je het hele diertje.

Afsluiting

Nawoord – 1m • Zoals Soenil zegt, ‘koken is op je bek gaan en weer doorgaan tot de smaken kloppen’. Hij moedigt je aan om niet bang te zijn met smaken te spelen en je eigen twist aan zijn gerechten te geven. Zo krijg je uiteindelijk meer zelfvertrouwen in de keuken en wordt je steeds creatiever.

SOENIL BAHADOER • (01:17)

Voorwoord

Het koken is Soenil letterlijk met de paplepel ingegoten. Zijn moeder en oma leerde hem de eerste kneepjes van het vak en zo ontwikkelde hij op vroege leeftijd al een groot gevoel voor smaken en geuren. Tijdens zijn masterclasses gebruikt hij veel kruiden en specerijen waarmee hij bijzondere en vooral hele smaakvolle gerechten bereidt.

SNACK • (15:06)

Bara (Soenil’s signature snack)

Een bara is een super smaakvolle Surinaamse/Hindoestaanse snack die Soenil vroeger altijd samen met zijn moeder maakte. Je kunt ze zo eten als hartige snack maar je kunt ze ook rijkelijk vullen.

KOOKTECHNIEK • (03:53)

Lam uitbenen

Soenil laat in deze masterclass zien hoe je zelf een lamsbout kan uitbenen. Onmisbaar is een vlijmscherp mes!

HOOFDGERECHT/BIJGERECHT • (15:22)

Lamsstoof met kerrie en achar chutney massala

Deze lamsstoof wordt bereid met heerlijke specerijen en dat maakt hem mooi diep van smaak. Een fantastisch gerecht wat je met rijst, dhal of zelfs bij de bara kunt serveren.

BIJGERECHT • (17:51)

Aardappelchutney & Tomatenchutney

Chutney is een voltallig onderdeel van de Indiase keuken. Het wordt geserveerd bij veel gerechten zoals rijst, brood en curry’s. Soenil deelt een hartige versie van aardappel en een traditionele versie van tomaat.

KOOKTECHNIEK • (10:38)

Kip uitbenen

Soenil demonstreert hoe je een hele kip kunt uitbenen. Vervolgens kun je hem vullen voor een rouleau, bouillon maken van het karkas of welke creatieve ideeën je ook hebt.

HOOFDGERECHT • (13:56)

Rouleau van kip

Een rouleau is een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken. Het is een gevuld vleesgerecht in de vorm van een rol. Soenil zou Soenil niet zijn als hij zijn eigen smaken en cultuur erin verwerkt en het gerecht daardoor naar een heel nieuw level tilt.

HOOFDGERECHT • (12:00)

Gele dhal met spinazie en rouleau van kip

Gele dhal is een populair gerecht uit de Indiase keuken en is eigenlijk een saus van erwten. Serveer het als vegetarisch gerecht met rijst of platbrood of maak het zoals Soenil bij de rouleau van kip.

HOOFDGERECHT/BIJGERECHT • (12:53)

Vegetarische rendang van spitskool

Rendang is origineel een Indonesisch vleesgerecht maar er worden steeds vaker vegetarische varianten op bedacht. Soenil deelt zijn vegetarische versie van rendang met spitskool, geïnspireerd door een recept van zijn moeder.

HOOFDGERECHT • (29:58)

kreeft met appelcurry

Vers kreeft bereiden is voor veel mensen een grote uitdaging. Soenil neemt je in deze masterclass bij de hand en laat stap voor stap zien hoe je een kreeft kunt bereiden. Je zult zien dat het niet eens zo moeilijk hoeft te zijn.

KOOKTECHNIEK • (05:52)

Tarbot fileren

Daag jezelf uit en koop bij de visboer een hele tarbot die je zelf kunt fileren. Soenil laat zien hoe je deze ronde platvis perfect fileert. Omdat het visvlees van de tarbot stevig is leent deze vis zich goed voor veel verschillende bereidingswijzen.

HOOFDGERECHT/TUSSENGERECHT • (26:52)

Tarbot gemarineerd in vadouvan, pad thai en tayerblad

Dit gerecht is een van Soenil’s signature dishes. De heerlijke smaken van de vadouvan trekken in de vis waardoor deze extra diep van smaak wordt. Serveer daarbij de fantastische pad thai saus en waan je in een sterrenrestaurant.

HOOFDGERECHT • (28:27)

Heilbot tandoori met pompoen en kokosmassala

Soenil maakt in deze masterclass een croute van tandoori die een extra dimensie geeft aan de heilbot. De kleuren, smaken en geuren spatten van je bord af met dit gerecht en zullen je tafelgasten omver blazen.

TUSSENGERECHT • (20:26)

Langoustine met antiboise en mango chutney vinaigrette

Langoustines worden beschouwd als delicatesse. Het witte vlees is sappig, een beetje zoet en mager. Voor dit recept gebruikt Soenil alleen de staart van de langoustine, van de koppen kun je zelf een heerlijke bisque maken, zo gebruik je het hele diertje.

SOENIL BAHADOER • (01:07)

AFSLUITING

Zoals Soenil zegt, ‘koken is op je bek gaan en weer doorgaan tot de smaken kloppen’. Hij moedigt je aan om niet bang te zijn met smaken te spelen en je eigen twist aan zijn gerechten te geven. Zo krijg je uiteindelijk meer zelfvertrouwen in de keuken en wordt je steeds creatiever.

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.