Ron Blaauw


no-nonsense koken op topniveau

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

Ron Blaauw leert je in zijn masterclass hoe je met relatief weinig ingrediënten hele smaakvolle en bijzondere gerechten op tafel kunt zetten. Of je nu een beginnende of gevorderde kok bent, je leert de technieken en principes die je het inzicht en de vaardigheden geven om de lekkerste resultaten te behalen. Deze topchef heeft al heel veel, inmiddels welbekende, chefs opgeleid en is daarom de perfecte leermeester voor dit vak. Hij gelooft dan ook dat iedereen kan leren koken, zolang ze het maar willen. In zijn masterclass deelt hij een aantal leuke trucjes zoals het poffen van couscous en het pocheren van een eitje. Neem een uniek kijkje in de keuken van deze toonaangevende chef en maak zelf deze heerlijke gerechten voor een culinaire avond.

De in Hoorn opgegroeide Ron Blaauw wilde na het afronden van zijn middelbare school maar één ding en dat was naar Amsterdam. Veel van zijn leeftijdsgenoten wisten toen al dat ze chef-kok wilde worden maar Ron had dat totaal niet. Hij wist wel dat hij leren niet leuk vond en ging op zoek naar een opleiding met veel praktijklessen. De keuze viel voor de koksschool in Amsterdam waar zijn culinaire avontuur begon. Na het afronden van deze opleiding en een aantal jaren hard werken opent hij in 1999 zijn eerste eigen restaurant waar hij 5 jaar later al wordt beloond met een Michelinster. Daarna nam zijn carrière een vogelvlucht met vele samenwerkingen en nog een aantal restaurants. Ook was hij mentor van vele chefs die inmiddels hun eigen Michelinster hebben bemachtigd, waaronder Joris Bijdendijk en Stefan van Sprang. Kortom, een inspirerende chef die jou meeneemt in de schoonheid van zijn vak tijdens zijn masterclass.

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Intro – 26s • Ron Blaauw is chefkok van Ron Gastrobar in Amsterdam. Hun motto? No nonsense. Dit betekent zo min mogelijk handelingen en zo weinig mogelijk ingrediënten. Ron houdt van mooie gerechten waarvan je de ingrediënten makkelijk kunt vinden in de supermarkten.

Mille-Feuille van wasa delicate crisp met komkommer en gerookte zalm

Voorgerecht – 11m • Mille-feuille betekent ‘in laagjes opgebouwd’. Officieel duizend lagen, maar wees gerust. Het worden er iets minder! Je gaat hierbij een salade maken met Japanse tonen zoals gember en sesam. Bij het gerecht hoort ook een heerlijke gerookte zalm.

Cocktail van citrusvruchten met amandel

Dessert – 9m • Eenvoudig en snel te maken. Ideaal als jij bent gevraagd om het dessert te maken voor bij het kerstdiner.

Chinese bouillon met king boleet en knoflookcrunch

Voorgerecht – 11m • We gaan nu een vegetarische gerecht maken met een paar kleine handelingen en weinig ingrediënten. Ook dit gerecht past erg goed bij het concept van Ron Gastrobar.

Risotto van paddenstoelen

Hoofdgerecht – 20m • Voor Ron een van de allerlekkerste gerechten en zeker niet alleen voor vega liefhebbers.

Gepocheerd eitje

Kooktechniek – 3m • Zie jij normaal gesproken alleen gebakken eitjes langskomen op Instagram? Zonde! Een gepocheerd eitje is het lekkerste wat er is, omdat deze heel zacht is van binnen en je maar een paar ingrediënten nodig hebt.

RON BLAAUW • (00:26)

VOORWOORD

Ron Blaauw is chefkok van Ron Gastrobar in Amsterdam. Hun motto? No nonsense. Dit betekent zo min mogelijk handelingen en zo weinig mogelijk ingrediënten. Ron houdt van mooie gerechten waarvan je de ingrediënten makkelijk kunt vinden in de supermarkten.

VOORGERECHT • (11:08)

Mille-Feuille van wasa delicate crisp met komkommer en gerookte zalm

Mille-feuille betekent ‘in laagjes opgebouwd’. Officieel duizend lagen, maar wees gerust. Het worden er iets minder! Je gaat hierbij een salade maken met Japanse tonen zoals gember en sesam. Bij het gerecht hoort ook een heerlijke gerookte zalm.

TUSSENGERECHT • (10:58)

Chinese bouillon met king boleet en knoflookcrunch

We gaan nu een vegetarische gerecht maken met een paar kleine handelingen en weinig ingrediënten. Ook dit gerecht past erg goed bij het concept van Ron Gastrobar.

HOOFDGERECHT • (20:35)

Risotto van paddenstoelen

Voor Ron een van de allerlekkerste gerechten en zeker niet alleen voor vega liefhebbers.

DESSERT • (09:37)

Cocktail van citrusvruchten met amandel

Simpel, makkelijk en snel te maken. Ideaal als jij bent gevraagd om het dessert te maken voor bij het kerstdiner.

KOOKTECHNIEK • (03:15)

gepocheerd eitje

Zie jij normaal gesproken alleen gebakken eitjes langskomen op Instagram? Zonde! Een gepocheerd eitje is het lekkerste wat er is, omdat deze heel zacht is van binnen en je maar een paar ingrediënten nodig hebt.

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.