Ron Blaauw


no-nonsense koken op topniveau

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

Ron Blaauw leert je in zijn masterclass hoe je met relatief weinig ingrediënten hele smaakvolle en bijzondere gerechten op tafel kunt zetten. Of je nu een beginnende of gevorderde kok bent, je leert de technieken en principes die je het inzicht en de vaardigheden geven om de lekkerste resultaten te behalen. Deze topchef heeft al heel veel, inmiddels welbekende, chefs opgeleid en is daarom de perfecte leermeester voor dit vak. Hij gelooft dan ook dat iedereen kan leren koken, zolang ze het maar willen. In zijn masterclass deelt hij een aantal leuke trucjes zoals het poffen van couscous en het pocheren van een eitje. Neem een uniek kijkje in de keuken van deze toonaangevende chef en maak zelf deze heerlijke gerechten voor een culinaire avond.

De in Hoorn opgegroeide Ron Blaauw wilde na het afronden van zijn middelbare school maar één ding en dat was naar Amsterdam. Veel van zijn leeftijdsgenoten wisten toen al dat ze chef-kok wilde worden maar Ron had dat totaal niet. Hij wist wel dat hij leren niet leuk vond en ging op zoek naar een opleiding met veel praktijklessen. De keuze viel voor de koksschool in Amsterdam waar zijn culinaire avontuur begon. Na het afronden van deze opleiding en een aantal jaren hard werken opent hij in 1999 zijn eerste eigen restaurant waar hij 5 jaar later al wordt beloond met een Michelinster. Daarna nam zijn carrière een vogelvlucht met vele samenwerkingen en nog een aantal restaurants. Ook was hij mentor van vele chefs die inmiddels hun eigen Michelinster hebben bemachtigd, waaronder Joris Bijdendijk en Stefan van Sprang. Kortom, een inspirerende chef die jou meeneemt in de schoonheid van zijn vak tijdens zijn masterclass.

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Intro – 26s • Ron Blaauw is chefkok van Ron Gastrobar in Amsterdam. Hun motto? No nonsense. Dit betekent zo min mogelijk handelingen en zo weinig mogelijk ingrediënten. Ron houdt van mooie gerechten waarvan je de ingrediënten makkelijk kunt vinden in de supermarkten.

Mille-Feuille van wasa delicate crisp met komkommer en gerookte zalm

Voorgerecht – 11m • Mille-feuille betekent ‘in laagjes opgebouwd’. Officieel duizend lagen, maar wees gerust. Het worden er iets minder! Je gaat hierbij een salade maken met Japanse tonen zoals gember en sesam. Bij het gerecht hoort ook een heerlijke gerookte zalm.

Cocktail van citrusvruchten met amandel

Dessert – 9m • Eenvoudig en snel te maken. Ideaal als jij bent gevraagd om het dessert te maken voor bij het kerstdiner.

Chinese bouillon met king boleet en knoflookcrunch

Voorgerecht – 11m • We gaan nu een vegetarische gerecht maken met een paar kleine handelingen en weinig ingrediënten. Ook dit gerecht past erg goed bij het concept van Ron Gastrobar.

Risotto van paddenstoelen

Hoofdgerecht – 20m • Voor Ron een van de allerlekkerste gerechten en zeker niet alleen voor vega liefhebbers.

Gepocheerd eitje

Kooktechniek – 3m • Zie jij normaal gesproken alleen gebakken eitjes langskomen op Instagram? Zonde! Een gepocheerd eitje is het lekkerste wat er is, omdat deze heel zacht is van binnen en je maar een paar ingrediënten nodig hebt.

RON BLAAUW • (00:26)

VOORWOORD

Ron Blaauw is chefkok van Ron Gastrobar in Amsterdam. Hun motto? No nonsense. Dit betekent zo min mogelijk handelingen en zo weinig mogelijk ingrediënten. Ron houdt van mooie gerechten waarvan je de ingrediënten makkelijk kunt vinden in de supermarkten.

VOORGERECHT • (11:08)

Mille-Feuille van wasa delicate crisp met komkommer en gerookte zalm

Mille-feuille betekent ‘in laagjes opgebouwd’. Officieel duizend lagen, maar wees gerust. Het worden er iets minder! Je gaat hierbij een salade maken met Japanse tonen zoals gember en sesam. Bij het gerecht hoort ook een heerlijke gerookte zalm.

TUSSENGERECHT • (10:58)

Chinese bouillon met king boleet en knoflookcrunch

We gaan nu een vegetarische gerecht maken met een paar kleine handelingen en weinig ingrediënten. Ook dit gerecht past erg goed bij het concept van Ron Gastrobar.

HOOFDGERECHT • (20:35)

Risotto van paddenstoelen

Voor Ron een van de allerlekkerste gerechten en zeker niet alleen voor vega liefhebbers.

DESSERT • (09:37)

Cocktail van citrusvruchten met amandel

Simpel, makkelijk en snel te maken. Ideaal als jij bent gevraagd om het dessert te maken voor bij het kerstdiner.

KOOKTECHNIEK • (03:15)

gepocheerd eitje

Zie jij normaal gesproken alleen gebakken eitjes langskomen op Instagram? Zonde! Een gepocheerd eitje is het lekkerste wat er is, omdat deze heel zacht is van binnen en je maar een paar ingrediënten nodig hebt.

Meer masterclasses