Ron Blaauw


Ron’s favourites

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

Michelin-chef, ondernemer en leermeester Ron Blaauw is terug met een tweede masterclass waarin hij zijn absolute favorieten met je deelt. Net als in zijn eerste masterclass benadrukt hij dat simpel ook ontzettend lekker kan zijn en je dus niet veel ingrediënten nodig hebt om een geweldig gerecht op tafel te zetten. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat hij een aantal gerechten van Ron Gastrobar Indonesia zou delen, zoals de befaamde Daging Rendang en de huisgemaakte Sambal Manis. Maar ook zijn persoonlijke favorieten als de Gravad lax en de Bloemkool met Pierre Robert komen aan bod. Vooral hele toegankelijke recepten, met herkenbare ingrediënten, die de doordeweekse maaltijd naar een heel nieuw niveau tillen. Laat je wederom inspireren door deze geroemde chef en duik de keuken in om zijn fantastische gerechten te evenaren.

De in Hoorn opgegroeide Ron Blaauw wilde na het afronden van zijn middelbare school maar één ding en dat was naar Amsterdam. Veel van zijn leeftijdsgenoten wisten toen al dat ze chef-kok wilde worden maar Ron had dat totaal niet. Hij wist wel dat hij leren niet leuk vond en ging op zoek naar een opleiding met veel praktijklessen. De keuze viel voor de koksschool in Amsterdam waar zijn culinaire avontuur begon. Na het afronden van deze opleiding en een aantal jaren hard werken opent hij in 1999 zijn eerste eigen restaurant waar hij 5 jaar later al wordt beloond met een Michelinster. Daarna nam zijn carrière een vogelvlucht met vele samenwerkingen en nog een aantal restaurants. Ook was hij mentor van vele chefs die inmiddels hun eigen Michelinster hebben bemachtigd, waaronder Joris Bijdendijk en Stefan van Sprang. Kortom, een inspirerende chef die jou meeneemt in de schoonheid van zijn vak tijdens zijn masterclass.

AFLEVERINGEN

Maak kennis met Ron

Ron Blaauw – 9m • In de eerste masterclass leerden we Ron Blaauw al een beetje kennen en vooral zijn manier van koken. Maar welke weg heeft hij afgelegd om te komen tot het punt waar hij nu staat? Welke hobbels kwam hij tegen? En welke weg bewandelt hij in de toekomst?

Gravad lax à la minute met dille mosterd dressing

Voorgerecht – 10m • Graved lax is een traditioneel Scandinavisch recept waarbij de zalm oorspronkelijk werd ingepakt en begraven; ‘graved lax’ betekent dan ook letterlijk ‘begraven zalm’. Normaal gesproken wordt dit gerecht een aantal dagen van te voren bereid maar Ron deelt zijn eigen à la minute versie.

Bloemkool met Pierre Robert en lavas-olie

Hoofdgerecht/Signature dish – 10m • Bloemkool met kaassaus; een klassieke combinatie die bij veel Hollandse gezinnen dagelijks op tafel staat. Ron herinnert zich nog de smaakloze versie van zijn moeder en besloot dat hij dit recept naar een Michelin-niveau wilde tillen. Inmiddels is het zijn signature dish en geloof ons; zo proefde je de bloemkool met kaassaus nog nooit.

Côte de Boeuf – De perfecte bereiding

Hoofdgerecht – 8m • De côte de boeuf is een erg zacht en smaakvol stuk vlees van de koe. Het is een ribeye aan bot, gesneden van de laatste ribben van het rund. Dat deel bevat weinig spieren en is daardoor fijner van draad en dus malser. Dit delicate stuk vlees verdient dan ook de perfecte bereiding en dus deelt Ron zijn tips en tricks.

Chocoladetaartje met karamel en zeezout

Dessert/Signature dish – 4m • Ze worden ook wel lavacakejes of Moelleux au chocolat genoemd. Die heerlijke chocoladetaartjes waarbij de nog vloeibare chocolade aan de binnenkant naar buiten stroomt wanneer je hem opensnijdt. Topfavoriet bij Ron thuis, want zowel zijn vrouw als zijn kinderen zijn er dol op.

Sambal manis

Kooktechniek – 6m • Een fantastisch recept voor homemade sambal; de klassieke chilipasta die veel wordt gebruikt om gerechten wat extra pit te geven. Het is ideaal voor het kruiden van noedelgerechten, het op smaak brengen van sauzen maar ook gewoon heerlijk op een boterham met pindakaas.

Indonesische Daging Rendang

Hoofdgerecht – 5m • Inmiddels is de daging rendang van Ron Gastrobar Indonesia een begrip geworden in ons land en in deze masterclass deelt Ron eindelijk een keer hun geheim. En laten we eerlijk zijn: een rijsttafel zonder rendang is eigenlijk niet compleet. Begin wel op tijd! Dit gerecht is namelijk op z’n allerbest als het 4 uur heeft gestoofd.

Hollandaise en Bearnaisesaus

Kooktechniek – 5m • De hollandaisesaus behoort in Frankrijk tot 1 van de 5 ‘moedersauzen’, een soort basissaus. De bearnaisesaus is hier eigenlijk een dochter van waarbij het grote verschil zit in de gastrique die wordt gebruikt. Deze zachtzure, romige saus smaak bij van alles; van rund en zalm tot eieren en groente. Niet echt een slanke saus, wel waanzinnig lekker!

Uien Martini met een schuim van Comté en knapperige croutons

Voorgerecht/Signature dish – 12m • Deze Uien Martini is inmiddels een echte bekende op de kaart bij Ron Gastrobar. Een klassieke Franse uiensoep maar dan in een nieuw jasje gestoken, met een heerlijk romig en luchtig schuim van Franse Comté kaas. Dit gerechtje is goed voor te bereiden en dus de ideale start van een uitgebreid diner met familie of vrienden.

Feestelijke flammkuchen – Klassiek & Midden-Oosten

Voor bij de borrel/hoofdgerecht – 9m • Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas, waar het ook wel tarte flambée wordt genoemd, en is de afgelopen jaren niet meer weg te denken uit onze wekelijkse kost. Het is ook nog eens de perfecte manier om restjes uit de koelkast op te maken! Ron deelt zijn favoriete versies op de flammkuchen; een klassieke en een vegetarische.

Bami Tektek

Hoofdgerecht – 5m • Zo’n typisch gerecht waar we meestal een pakje of een zakje voor gebruiken. Maar na het zien van deze video zul je beseffen dat het maken van de juiste bumbu helemaal niet veel werk is maar wel het allerbeste resultaat oplevert. Deze bami tektek maakt dan ook de rijsttafel compleet!

RON BLAAUW • (09:33)

Maak kennis met Ron

In de eerste masterclass leerden we Ron Blaauw al een beetje kennen en vooral zijn manier van koken. Maar welke weg heeft hij afgelegd om te komen tot het punt waar hij nu staat? Welke hobbels kwam hij tegen? En welke weg bewandelt hij in de toekomst?

VOORGERECHT • (09:52)

Gravad lax à la minute met dille mosterd dressing

Gravad lax is een traditioneel Scandinavisch recept waarbij de zalm oorspronkelijk werd ingepakt en begraven; ‘gravad lax’ betekent dan ook letterlijk ‘begraven zalm’. Normaal gesproken wordt dit gerecht een aantal dagen van te voren bereid maar Ron deelt zijn eigen à la minute versie.

VOORGERECHT/SIGNATURE DISH • (12:00)

Uien Martini met een schuim van Comté en knapperige croutons

Deze Uien Martini is inmiddels een echte bekende op de kaart bij Ron Gastrobar. Een klassieke Franse uiensoep maar dan in een nieuw jasje gestoken, met een heerlijk romig en luchtig schuim van Franse Comté kaas. Dit gerechtje is goed voor te bereiden en dus de ideale start van een uitgebreid diner met familie of vrienden.

VOOR BIJ DE BORREL/HOOFDGERECHT • (08:47)

Feestelijke flammkuchen – Klassiek & Midden-Oosten

Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas, waar het ook wel Tarte flambée wordt genoemd, en is de afgelopen jaren niet meer weg te denken uit onze wekelijkse kost. Het is ook nog eens de perfecte manier om restjes uit de koelkast op te maken! Ron deelt zijn favoriete versies op de flammkuchen; een klassieke en een vegetarische.

HOOFDGERECHT/SIGNATURE DISH • (10:16)

Bloemkool met Pierre Robert en lavas-olie

Bloemkool met kaassaus; een klassieke combinatie die bij veel Hollandse gezinnen dagelijks op tafel staat. Ron herinnert zich nog de smaakloze versie van zijn moeder en besloot dat hij dit recept naar een Michelin-niveau wilde tillen. Inmiddels is het zijn signature dish en geloof ons; zo proefde je de bloemkool met kaassaus nog nooit.

KOOKTECHNIEK • (04:48)

Hollandaise en Bearnaisesaus

De hollandaisesaus behoort in Frankrijk tot 1 van de 5 ‘moedersauzen’, een soort basissaus. De bearnaisesaus is hier eigenlijk een dochter van waarbij het grote verschil zit in de gastrique die wordt gebruikt. Deze zachtzure, romige saus smaak bij van alles; van rund en zalm tot eieren en groente. Niet echt een slanke saus, wel waanzinnig lekker!

HOOFDGERECHT • (08:12)

Côte de Boeuf – De perfecte bereiding

De côte de boeuf is een erg zacht en smaakvol stuk vlees van de koe. Het is een ribeye aan bot, gesneden van de laatste ribben van het rund. Dat deel bevat weinig spieren en is daardoor fijner van draad en dus malser. Dit delicate stuk vlees verdient dan ook de perfecte bereiding en dus deelt Ron zijn tips en tricks.

DESSERT/SIGNATURE DISH • (04:33)

Chocoladetaartje met karamel en zeezout

Ze worden ook wel lavacakejes of moelleux au chocolat genoemd. Die heerlijke chocoladetaartjes waarbij de nog vloeibare chocolade aan de binnenkant naar buiten stroomt wanneer je hem opensnijdt. Topfavoriet bij Ron thuis, want zowel zijn vrouw als zijn kinderen zijn er dol op.

KOOKTECHNIEK • (06:27)

Sambal manis

Een fantastisch recept voor homemade sambal; de klassieke chilipasta die veel wordt gebruikt om gerechten wat extra pit te geven. Het is ideaal voor het kruiden van noedelgerechten, het op smaak brengen van sauzen maar ook gewoon heerlijk op een boterham met pindakaas.

HOOFDGERECHT • (05:20)

Indonesische Daging Rendang

Inmiddels is de daging rendang van Ron Gastrobar Indonesia een begrip geworden in ons land en in deze masterclass deelt Ron eindelijk een keer hun geheim. En laten we eerlijk zijn: een rijsttafel zonder rendang is eigenlijk niet compleet. Begin wel op tijd! Dit gerecht is namelijk op z’n allerbest als het 4 uur heeft gestoofd.

HOOFDGERECHT • (05:26)

Bami Tektek

Zo’n typisch gerecht waar we meestal een pakje of een zakje voor gebruiken. Maar na het zien van deze video zul je beseffen dat het maken van de juiste bumbu helemaal niet veel werk is maar wel het allerbeste resultaat oplevert. Deze bami tektek maakt dan ook de rijsttafel compleet!

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.