Soenil Bahadoer


Desserts & Patisserie

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLaSS

Over de chef

In de patisserie gaat het om de details. Ieder grammetje moet kloppen, elke bereiding vereist perfectie en de kwaliteit van de producten is key. Zo maak je de perfecte pannenkoek niet alleen met bloem, eieren en melk en ook een simpel recept als brownie valt of staat met de juiste bereiding. In deze masterclass deelt Roger zijn favoriete desserts en baksels en hoopt hij je te enthousiasmeren om zelf ook eens uit te pakken in de keuken. De liefde waarmee hij zijn creaties decoreert is inspirerend en toont aan waarom hij verkozen werd tot Beste patissier ter wereld. Verwarm de oven maar vast voor, haal de bakblikken alvast uit te kast en haal samen met Roger de beste patissier in jezelf naar boven!

Toen Roger op zijn 10e de geur van de biscuit van zijn vader rook wist hij het eigenlijk al direct; ik wil bakker worden. Hij begon zijn vader af en toe te helpen in de keuken en op die manier ontwikkelde hij op jonge leeftijd al een gevoel voor smaak. Roger gaat vervolgens in Brugge in de leer om patissier te worden en na het afronden van zijn school is de plaatselijke bakker de kick off voor zijn succesverhaal. In 1994 opent hij zijn eigen lunch restaurant ‘Het Gebaar’ en behaalt hier al snel de GaultMillau prijs voor de beste dessertkaart. Het jaar 2010 zal Roger niet snel vergeten. In dat jaar ontving hij een Michelinster, behaalde 18/20 bij GaultMillau en werd verkozen tot Chef van het jaar! De kroon op zijn werk is de award die hij in 2017 in ontvangst mag nemen. Namelijk de award voor Beste patissier ter wereld’.

AFLEVERINGEN

Maak kennis met Roger

Roger van Damme – 6m • Hoe is Roger ooit begonnen en hoe was het voor hem om verkozen te worden tot beste patissier ter wereld? Heeft hij verder nog plannen voor de toekomst? Hij deelt zijn persoonlijke verhalen en geeft nog een paar mooie tips voor de beginnende patissiers onder ons.

Voorwoord

Intro – 20s • Meesterkok en Meesterpatissier Roger van Damme deelt in deze masterclass zijn kennis en passie voor het bakken. Hij laat zien dat patisserie niet moeilijk hoeft te zijn zolang je alles maar goed afweegt, geduld hebt en een beetje liefde toevoegt.

De perfecte pannenkoek

Amuse – 13m • Er gaat niets boven een lekkere verse pannenkoek, hartig of zoet is beide goed. Maar hoe maak je nou de allerbeste pannenkoeken ooit? Daarvoor moet je bij Roger zijn! Zijn geheime ingrediënt? Een beetje puddingpoeder…

Botercake met frisse citroen

Amuse – 10m • Smeuïg, luchtig en een goudbruine korst. Zo wil je een botercake het liefst. Het lijkt simpel maar ook een botercake vereist perfectie. Zo is het cruciaal om de eieren en de suiker eerst luchtig te kloppen voor de rest van de ingrediënten kunnen worden toegevoegd.

Bananenbrood met gekarameliseerde bananen

Voorgerecht – 11m • Roger geeft in deze aflevering een eigen draai aan het standaard recept van bananenbrood. Hij maakt het namelijk ook daadwerkelijk op basis van brood. Een energiebom waar je een hele dag op vooruit kunt. En het is natuurlijk het allerlekkerste met bananen die al bijna de fruitmand uitlopen.

Madeleines

Voorgerecht – 4m • Het is misschien wel een van de bekendste Franse cakejes; de luchtige en schelpvormige madeleine. De madeleines van Roger zijn een waar begrip en mogen daarom absoluut niet ontbreken in deze masterclass.

De beste brownie

Tussengerecht – 11m • Roger zou Roger niet zijn als hij van een simpel brownie recept niet een waar kunstwerk zou maken. Smeuïg van binnen, krokant van buiten en natuurlijk gemaakt met de lekkerste Belgische pure chocolade.

Rolbiscuit met chocolademousse en rood fruit

Hoofdgerecht – 20m • De chocolademousse, hét nummer 1 dessert en scoort altijd goed! Smeer het uit op een chocoladebiscuit, rol dit op, decoreer met rood fruit en gesmolten chocolade en je krijgt een fantastisch lekker dessert wat ook nog eens een lust voor het oog is.

Soezenbeslag

Kooktechniek – 18m • Veel mensen denken dat soesjes maken maar lastig en ingewikkeld is, maar dat valt reuze mee. En je kunt er ook nog eens alle kanten mee op! Vul ze met banketbakkersroom of slagroom, of kies voor een hartige vulling. En maak ze krokant of juist lekker zacht.

Paris-Brest

Hoofdgerecht/kooktechniek – 25m • De Paris-Brest is volgens de kenners van Michelin en vaste gasten van Roger zijn absolute specialiteit. Deze knapperige soezenring gevuld met crème mousseline is het perfecte spektakelstuk om een fantastisch diner mee af te sluiten.

Brugse kletskoppen

Kooktechniek – 5m • De Brugse kletskoppen zijn flinterdunne, bijzonder knapperige koekjes voornamelijk met suiker en boter bereid. Roger voegt er ook sinaasappelsap en pompelmoessap aan toe waardoor de koekjes een hele lekkere frisse smaak krijgen. Heerlijk voor bij de koffie of als decoratie bij een dessert!

Basis biscuit

Bijgerecht – 11m • In de patisserie wordt een biscuit vaak gebruikt als basis voor fantastische taarten zoals een slagroomtaart, chipolatataart, mokkataart… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Roger laat zien hoe je stap voor stap een mooi luchtig biscuitbeslag maakt waarmee je een perfecte basis hebt voor de lekkerste taarten!

Crème de patisserie

Kooktechniek/bonus – 7m • Crème de patisserie, ook wel banketbakkersroom of pap genoemd, wordt veelvuldig gebruikt door bakkers en patissiers en heeft vele doeleinden. Smeer het als vulling tussen een taart, vul soesjes of eclairs ermee of maak er een heerlijke slof mee. Kortom, met dit basisrecept kun je alle kanten op!

Magnifieke mokkataart

Dessert – 16m • De mokkataart is een echte klassieker met een luchtige biscuitbodem, een laagje banketbakkersroom en een heerlijke mokka crème. Haal de ware patissier in jezelf naar boven tijdens het decoreren van dit pronkstuk, creativiteit is een vereiste.

De klassieke appeltaart

Dessert • Zelfs huizen worden er sneller mee verkocht: een zelfgebakken appeltaart. De perfecte taart begint met de juiste appels; een beetje zuur van smaak en stevig van structuur. Roger deelt zijn recept van deze all time favourite, probeer die maar eens te weerstaan!

Zomerse taart met rood fruit

Dessert • Aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen. Ze worden ook wel het snoepgoed genoemd van de natuur. Lekker zoet en een gouden combinatie met baksels. Roger maakt er een heerlijke zomerse taart mee met banketbakkersroom.

Afsluiting

Nawoord – 26s • Roger van Damme heeft in zijn masterclass zijn liefde en passie voor de patisserie gedeeld. Onthoud goed; alles netjes afwegen, geduld hebben en met liefde decoreren. Op die manier kan iedereen een ware patissier worden!

ROGER VAN DAMME • (05:49)

Maak kennis met Roger

Hoe is Roger ooit begonnen en hoe was het voor hem om verkozen te worden tot beste patissier ter wereld? Heeft hij verder nog plannen voor de toekomst? Hij deelt zijn persoonlijke verhalen en geeft nog een paar mooie tips voor de beginnende patissiers onder ons.

ROGER VAN DAMME • (00:20)

Voorwoord

Meesterkok en Meesterpatissier Roger van Damme deelt in deze masterclass zijn kennis en passie voor het bakken. Hij laat zien dat patisserie niet moeilijk hoeft te zijn zolang je alles maar goed afweegt, geduld hebt en een beetje liefde toevoegt.

LUNCH/DESSERT • (13:30)

De perfecte pannenkoek

Er gaat niets boven een lekkere verse pannenkoek, hartig of zoet is beide goed. Maar hoe maak je nou de allerbeste pannenkoeken ooit? Daarvoor moet je bij Roger zijn! Zijn geheime ingrediënt? Een beetje puddingpoeder…

BIJ DE KOFFIE • (10:37)

Botercake met frisse citroen

Smeuïg, luchtig en een goudbruine korst. Zo wil je een botercake het liefst. Het lijkt simpel maar ook een botercake vereist perfectie. Zo is het cruciaal om de eieren en de suiker eerst luchtig te kloppen voor de rest van de ingrediënten kunnen worden toegevoegd.

TUSSENDOORTJE/DESSERT • (11:24)

Bananenbrood met gekarameliseerde bananen

Roger geeft in deze aflevering een eigen draai aan het standaard recept van bananenbrood. Hij maakt het namelijk ook daadwerkelijk op basis van brood. Een energiebom waar je een hele dag op vooruit kunt. En het is natuurlijk het allerlekkerste met bananen die al bijna de fruitmand uitlopen.

BIJ DE KOFFIE • (04:31)

Madeleines

Het is misschien wel een van de bekendste Franse cakejes; de luchtige en schelpvormige madeleine. De madeleines van Roger zijn een waar begrip en mogen daarom absoluut niet ontbreken in deze masterclass.

BIJ DE KOFFIE/DESSERT • (11:14)

De beste brownie

Roger zou Roger niet zijn als hij van een simpel brownie recept niet een waar kunstwerk zou maken. Smeuïg van binnen, krokant van buiten en natuurlijk gemaakt met de lekkerste Belgische pure chocolade.

DESSERT • (19:59)

Rolbiscuit met chocolademousse en rood fruit

De chocolademousse, hét nummer 1 dessert en scoort altijd goed! Smeer het uit op een chocoladebiscuit, rol dit op, decoreer met rood fruit en gesmolten chocolade en je krijgt een fantastisch lekker dessert wat ook nog eens een lust voor het oog is.

KOOKTECHNIEK • (18:23)

Soezenbeslag

Veel mensen denken dat soesjes maken maar lastig en ingewikkeld is, maar dat valt reuze mee. En je kunt er ook nog eens alle kanten mee op! Vul ze met banketbakkersroom of slagroom, of kies voor een hartige vulling. En maak ze krokant of juist lekker zacht.

SIGNATURE DISH • (25:23)

Paris-Brest

De Paris-Brest is volgens de kenners van Michelin en vaste gasten van Roger zijn absolute specialiteit. Deze knapperige soezenring gevuld met crème mousseline is het perfecte spektakelstuk om een fantastisch diner mee af te sluiten.

BIJ DE KOFFIE • (05:15)

Brugse kletskoppen

De Brugse kletskoppen zijn flinterdunne, bijzonder knapperige koekjes voornamelijk met suiker en boter bereid. Roger voegt er ook sinaasappelsap en pompelmoessap aan toe waardoor de koekjes een hele lekkere frisse smaak krijgen. Heerlijk voor bij de koffie of als decoratie bij een dessert!

KOOKTECHNIEK • (11:24)

Basis biscuit

In de patisserie wordt een biscuit vaak gebruikt als basis voor fantastische taarten zoals een slagroomtaart, chipolatataart, mokkataart… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Roger laat zien hoe je stap voor stap een mooi luchtig biscuitbeslag maakt waarmee je een perfecte basis hebt voor de lekkerste taarten!

KOOKTECHNIEK • (07:01)

Crème de patisserie

Crème de patisserie, ook wel banketbakkersroom of pap genoemd, wordt veelvuldig gebruikt door bakkers en patissiers en heeft vele doeleinden. Smeer het als vulling tussen een taart, vul soesjes of eclairs ermee of maak er een heerlijke slof mee. Kortom, met dit basisrecept kun je alle kanten op!

BIJ DE KOFFIE/DESSERT • (16:16)

Magnifieke mokkataart

De mokkataart is een echte klassieker met een luchtige biscuitbodem, een laagje banketbakkersroom en een heerlijke mokka crème. Haal de ware patissier in jezelf naar boven tijdens het decoreren van dit pronkstuk, creativiteit is een vereiste.

BIJ DE KOFFIE/DESSERT

De klassieke appeltaart

Zelfs huizen worden er sneller mee verkocht: een zelfgebakken appeltaart. De perfecte taart begint met de juiste appels; een beetje zuur van smaak en stevig van structuur. Roger deelt zijn recept van deze all time favourite, probeer die maar eens te weerstaan!

BIJ DE KOFFIE/DESSERT

Zomerse taart met rood fruit

Aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen. Ze worden ook wel het snoepgoed genoemd van de natuur. Lekker zoet en een gouden combinatie met baksels. Roger maakt er een heerlijke zomerse taart mee met banketbakkersroom.

ROGER VAN DAMME • (00:26)

nawoord

Roger van Damme heeft in zijn masterclass zijn liefde en passie voor de patisserie gedeeld. Onthoud goed; alles netjes afwegen, geduld hebben en met liefde decoreren. Op die manier kan iedereen een ware patissier worden!

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.