Joris Bijdendijk


de eigentijdse cuisine

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

In deze masterclasses demonstreert Joris Bijdendijk hoe je op een versimpelde manier toch nog hele verfijnde gerechten op tafel kan zetten. Hij deelt onder andere een van zijn favoriete familierecepten; een lekkere krokante kip met dragon en prei. En ook zijn befaamde gazpacho kun jij na het zien van zijn masterclass met gemak zelf bereiden. De keuken van zijn restaurant WILS vormt het perfecte decor voor deze inspirerende serie. De producten en smaken die Joris in zijn masterclass gebruikt zijn gangbaar en laten ruimte voor eigen input. Zo kun je zelf bepalen welke groentes je serveert bij de gazpacho en moedigt hij aan om zijn gerechten naar eigen smaak te bereiden. Kijk en leer van deze jonge topchef en verbreed je kennis en smaak in de keuken.

Als geboren en getogen Amsterdammer groeide Joris Bijdendijk ook deels op in de Ardennen op de boerderij van zijn familie. Daar hadden ze een grote moestuin en een boomgaard met appel-, peren- en notenbomen. Hier ontstond dan ook zijn liefde voor lekker en vers eten en zijn bijzonder gevoel voor smaken en texturen. Als 16-jarige jongen zet hij zijn eerste culinaire stappen in de professionele keuken van Ron Blaauw. Vijf jaar later vertrekt hij naar Brasserie Paardenburg en na een culinair avontuur in Frankrijk keert hij in 2012 terug naar Nederland, waar hij executive chef wordt bij Bridges en al snel wordt beloond met een Michelinster. In 2014 gaat hij aan de slag bij het nieuwe Rijks Restaurant en ook daar ontvangt hij 2 jaar later een ster. Deze energieke en gedreven chef leert jou graag een aantal van zijn favoriete gerechten tijdens zijn masterclass.

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Intro – 26s • Maak kennis met Joris Bijdendijk. De jonge topchef laat je zien hoe je op een versimpelde manier toch nog hele verfijnde gerechten op tafel kan zetten.

Brioche brood met ansjovis, salie en tomaten karamel

Amuse – 11m • Sommige mensen vinden ansjovis te zout en niet lekker, maar Joris laat in dit recept zien dat het juist een fantastische smaakmaker is.

Groene gazpacho met burrata

Voorgerecht – 12m • Dit recept is een van de signature dishes van Joris. Heel eenvoudig om te maken en verslavend lekker.

Tarte Tatin met vanille crème fraiche

Dessert – 15m • De klassieke Tarte Tatin is niet alleen een heerlijk dessert maar ook een lust voor het oog. Joris leert je in deze aflevering de perfecte bereiding van deze omgekeerde appeltaart.

Ceviche van St Jakobsmossel, groene appel en koriander

Tussengerecht – 15m • In deze aflevering laat Joris zien hoe je een St Jakobsmossel kunt bereiden én hoe je je eigen mayonaisse maakt.

Krokante kip met dragon en prei

Hoofdgerecht – 11m • Dit gerecht is een favoriet van de familie Bijdendijk en mag daarom zeker niet ontbreken in de serie van Joris.

Brunoise snijden

Kooktechniek – 3m • We snijden dagelijks wat af voor al die lekkere recepten maar eigenlijk staan we te weinig stil bij de technieken hiervoor. Joris leert je in deze aflevering brunoise snijden.

JORIS BIJDENDIJK • (00:26)

Voorwoord

Maak kennis met Joris Bijdendijk. De jonge topchef laat je zien hoe je op een versimpelde manier toch nog hele verfijnde gerechten op tafel kan zetten.

AMUSE • (11:03)

Brioche brood met ansjovis, salie en tomaten karamel

Sommige mensen vinden ansjovis te zout en niet lekker, maar Joris laat in dit recept zien dat het juist een fantastische smaakmaker is.

VOORGERECHT • (12:15)

Groene gazpacho met burrata

Dit recept is een van de signature dishes van Joris. Heel eenvoudig om te maken en verslavend lekker.

TUSSENGERECHT • (14:51)

Ceviche van sint jakobsmossel, groene appel en koriander

In deze aflevering laat Joris zien hoe je een St Jakobsmossel kunt bereiden én hoe je je eigen mayonaisse maakt.

HOOFDGERECHT • (10:52)

Krokante kip met dragon en prei

Dit gerecht is een favoriet van de familie Bijdendijk en mag daarom zeker niet ontbreken in de serie van Joris.

DESSERT • (14:45)

Tarte Tatin met vanille crème fraiche

De klassieke Tarte Tatin is niet alleen een heerlijk dessert maar ook een lust voor het oog. Joris leert je in deze aflevering de perfecte bereiding van deze omgekeerde appeltaart.

KOOKTECHNIEK • (02:28)

Brunoise snijden

We snijden dagelijks wat af voor al die lekkere recepten maar eigenlijk staan we te weinig stil bij de technieken hiervoor. Joris leert je in deze aflevering brunoise snijden.

Meer masterclasses