Soenil Bahadoer


De smaak van Nederland

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

Jonathan is altijd op zoek naar de mooiste en beste producten uit de omgeving met respect voor het dier en de natuur. Na een stage bij De Librije beseft hij hoeveel rijkdom culinair Nederland te bieden heeft en welke schatten bij ons in de zee zwemmen, op het land lopen en uit de grond groeien. De passie en toewijding van een producent zijn voor Jonathan dan ook van onschatbare waarde. In deze 15-delige serie voeren Nederlandse producten dan ook de boventoon en onthult Jonathan een aantal prachtige producten van eigen bodem. De rust en gedrevenheid waarmee Jonathan zijn masterclasses geeft zijn inspirerend en geven je nieuwe inzichten in jouw kennis van producten. Stap in de wereld van de Nederlandse smaken, ga mee op culinaire reis in eigen land en omarm de rijkdommen van onze Hollandse bodem.

Voor Jonathan werd al vrij snel duidelijk dat school niet echt zijn ding was. Op jonge leeftijd is hij vooral met muziek bezig, speelt in zijn eigen bandje en heeft de droom om als befaamde DJ de wereld rond te reizen. Om zijn muziek hobby uit te kunnen oefenen gaat hij op 14-jarige leeftijd aan de slag in de horeca en ontdekt daar al snel het rijkdom van de culinaire wereld. Wanneer hij op zijn 20e voor het eerst vader wordt beseft hij dat zijn leven als DJ niet geschikt is en besluit hij een carrière als kok na te jagen. Hij is van nature competitief ingesteld en neemt zich dan ook voor om voor het hoogst haalbare te gaan. Vele kookwedstrijden volgen, hij wordt op 23-jarige leeftijd al chef van Het Polmanshuis in Utrecht maar zijn echte avontuur begint in 2015 bij Hotel Merlet. Als kroon op zijn werk behaald hij in 2020 de titel SVH Meesterkok; de hoogste graad van vakbekwaamheid die in de horeca in Nederland kan worden behaald.

AFLEVERINGEN

Maak kennis met Jonathan

Jonathan Zandbergen – 11m • Van een droom als internationale DJ, naar het ontdekken van de rijkdommen van de culinaire wereld. Jonathan deelt zijn verhaal.

Voorwoord

Intro – 42s • Jonathan is altijd op zoek naar de mooiste en beste producten uit de omgeving met respect voor het dier en de natuur. Stap in de wereld van de Nederlandse smaken, ga mee op culinaire reis in eigen land en omarm de rijkdommen van onze Hollandse bodem.

Zeebaars tartaar met bieslook en kaviaar

Amuse – 15m • Tover deze sterrenwaardige gastronomische amuse thuis op tafel met dit recept van Jonathan. Het ziet er niet alleen spectaculair uit maar is ook nog eens de perfecte opening voor een avond vol genot.

Salade van kers en quinoa met haricot-verts en gember-citroendressing

Amuse – 14m • Kersen worden ook wel de rode robijntjes genoemd en zijn niet alleen super smaakvol en lekker maar ook nog een hartstikke gezond. Door hun vlezige structuur verleent deze zoete en sappige kers zich perfect voor een vegetarische amuse!

Steak tartaar van Hollands rund met melba toast en parmezaanse kaas

Voorgerecht – 12m • Misschien wel dé topklassieker onder de voorgerechten; de steak tartaar. De basis van een perfecte steak tartaar is natuurlijk het vlees en de garnituren kun je naar eigen smaak toevoegen. Bovendien is het binnen een handomdraai bereid!

Gerookte paling met zoet-zure bietensalade, groene appel en zure room

Voorgerecht – 20m • Het roken van vis is ontstaan in de tijd dat er nog geen koelkasten waren maar er plotseling veel vis werd gevangen die dus moesten worden bewaard. Al snel werd gerookte vis gezien als een delicatesse en inmiddels is de gerookte paling niet weg te denken uit de Nederlandse keuken.

Bisque van langoustines met vanille en koffie

Tussengerecht – 20m • Jonathan deelt in deze Masterclass het recept van een van zijn signatuur gerechten: een bisque van langoustines uit onze eigen Noordzee! Geheime ingrediënten zijn o.a. vanille, saffraan en een espresso.

Noordzeetong met eekhoorntjesbroodsaus, aardappelmousseline en geglaceerde bospeentjes

Hoofdgerecht – 38m • Wie kan deze klassieker nou weerstaan? Een Noordzeetong, ook wel de koningin onder de platvissen genoemd, gebakken in boter en afgewerkt met limoensap. Schenk daar de tongstrelende eekhoorntjesbroodsaus overheen en waan je in een sterrenrestaurant.

Het bakken van de perfecte biefstuk

Hoofdgerecht/kooktechniek – 11m • Jonathan geeft in deze Masterclass een aantal gouden tips over het bakken van de perfecte biefstuk. Zo kan iedereen met een aantal handigheidjes een prachtig stukje vlees op tafel zetten. Piece of cake… eh steak.

Het maken van een heerlijke basisjus

Kooktechniek – 13m • Het is eigenlijk zo zonde dat we met zijn allen gewend zijn geraakt aan jus uit een pakje! Jus is vaak een snel extraatje terwijl het juist een ontzettend belangrijke smaakmaker is. Jonathan deelt zijn recept en laat zien hoe je het gemakkelijk kunt invriezen zodat je altijd jus bij de hand hebt.

Seizoensgroenten met kruiden-hollandaise, saffraanrouille en sherry vinaigrette

Bijgerecht – 34m • Jonathan is zelf dol op groenten en werkt graag met seizoensgebonden producten. De romige smaak van de kruiden-hollandaise, diepe smaak van de saffraanrouille en fruitige smaak van de sherry vinaigrette tillen dit vegetarische gerecht naar het hoogste niveau.

Artisjok schoonmaken + bonus recept

Kooktechniek/bonus – 10m • De artisjok is misschien wel de favoriete groente van Jonathan en wordt door velen als delicatesse beschouwd. Maar hoe bereid je nou zo’n artisjok? Jonathan laat zien hoe je een artisjok schoonmaakt en deelt zijn recept van een fantastische marinade.

Aardbeien met vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt vanille-ijs en basilicumolie

Dessert – 20m • Zelfgemaakt ijs is natuurlijk lekkerder dan het ijs uit de supermarkt! En wist je dat je helemaal geen ijsmachine nodig hebt voor een lekkere bol homemade ice cream? Stroop de mouwen alvast op want er moet wel flink geklopt worden!

Mille-feuille van frambozen met Zwitserse room

Dessert – 23m • Dit dessert is niet alleen een genot voor het oog maar ook nog eens een heerlijke smaakbom om een uitgebreid diner mee af te sluiten. De zachte smaken van de delicate framboosjes en de vanille in de Zwitserse room maken dit dessert tot een pronkstuk.

Gepocheerde peren met roomijs van vijg en amandel met een crunch van amandel

Dessert – 19m • In Nederland hebben we een perfect klimaat voor handfruit en daartoe behoren natuurlijk de peren. Een peer zit boordevol vezels, is zoet en sappig van smaak en door de peer te pocheren krijg je een prachtige zachte structuur. Samen met de crunch en zelfgemaakt roomijs krijg je een waanzinnig lekker dessert.

Afsluiting

Nawoord – 33s • Jonathan Zandbergen heeft je in zijn masterclass zijn passie en kennis voor het vak met jou gedeeld. Nu is het jouw beurt om aan de slag te gaan!

JONATHAN ZANDBERGEN • (11:19)

Maak kennis met Jonathan

Van een droom als internationale DJ, naar het ontdekken van de rijkdommen van de culinaire wereld. Jonathan deelt zijn verhaal.

JONATHAN ZANDBERGEN • (00:42)

Voorwoord

Jonathan is altijd op zoek naar de mooiste en beste producten uit de omgeving met respect voor het dier en de natuur. Stap in de wereld van de Nederlandse smaken, ga mee op culinaire reis in eigen land en omarm de rijkdommen van onze Hollandse bodem.

AMUSE • (14:55)

Zeebaars tartaar met bieslook en kaviaar

Tover deze sterrenwaardige gastronomische amuse thuis op tafel met dit recept van Jonathan. Het ziet er niet alleen spectaculair uit maar is ook nog eens de perfecte opening voor een avond vol genot.

AMUSE • (14:26)

Salade van kers en quinoa met haricot-verts en gember-citroendressing

Kersen worden ook wel de rode robijntjes genoemd en zijn niet alleen super smaakvol en lekker maar ook nog een hartstikke gezond. Door hun vlezige structuur verleent deze zoete en sappige kers zich perfect voor een vegetarische amuse!

VOORGERECHT • (12:20)

Steak tartaar van Hollands rund met melba toast en parmezaanse kaas

Misschien wel dé topklassieker onder de voorgerechten; de steak tartaar. De basis van een perfecte steak tartaar is natuurlijk het vlees en de garnituren kun je naar eigen smaak toevoegen. Bovendien is het binnen een handomdraai bereid!

VOORGERECHT • (20:12)

Gerookte paling met zoet-zure bietensalade, groene appel en zure room

Het roken van vis is ontstaan in de tijd dat er nog geen koelkasten waren maar er plotseling veel vis werd gevangen die dus moesten worden bewaard. Al snel werd gerookte vis gezien als een delicatesse en inmiddels is de gerookte paling niet weg te denken uit de Nederlandse keuken.

TUSSENGERECHT • (19:43)

Bisque van langoustines met vanille en koffie

Jonathan deelt in deze Masterclass het recept van een van zijn signatuur gerechten: een bisque van langoustines uit onze eigen Noordzee! Geheime ingrediënten zijn o.a. vanille, saffraan en een espresso.

HOOFDGERECHT • (38:28)

Noordzeetong met eekhoorntjesbroodsaus, aardappelmousseline en geglaceerde bospeentjes

Wie kan deze klassieker nou weerstaan? Een Noordzeetong, ook wel de koningin onder de platvissen genoemd, gebakken in boter en afgewerkt met limoensap. Schenk daar de tongstrelende eekhoorntjesbroodsaus overheen en waan je in een sterrenrestaurant.

HOOFDGERECHT/KOOKTECHNIEK • (11:26)

Het bakken van de perfecte biefstuk

Jonathan geeft in deze Masterclass een aantal gouden tips over het bakken van de perfecte biefstuk. Zo kan iedereen met een aantal handigheidjes een prachtig stukje vlees op tafel zetten. Piece of cake… eh steak.

KOOKTECHNIEK • (13:01)

Het maken van een heerlijke basisjus

Het is eigenlijk zo zonde dat we met zijn allen gewend zijn geraakt aan jus uit een pakje! Jus is vaak een snel extraatje terwijl het juist een ontzettend belangrijke smaakmaker is. Jonathan deelt zijn recept en laat zien hoe je het gemakkelijk kunt invriezen zodat je altijd jus bij de hand hebt.

BIJGERECHT • (34:37)

Seizoensgroenten met kruiden-hollandaise, saffraanrouille en sherry vinaigrette

Jonathan is zelf dol op groenten en werkt graag met seizoensgebonden producten. De romige smaak van de kruiden-hollandaise, diepe smaak van de saffraanrouille en fruitige smaak van de sherry vinaigrette tillen dit vegetarische gerecht naar het hoogste niveau.

KOOKTECHNIEK/BONUS • (09:42)

Artisjok schoonmaken + bonus recept

De artisjok is misschien wel de favoriete groente van Jonathan en wordt door velen als delicatesse beschouwd. Maar hoe bereid je nou zo’n artisjok? Jonathan laat zien hoe je een artisjok schoonmaakt en deelt zijn recept van een fantastische marinade.

DESSERT • (20:03)

Aardbeien met vlierbloesemsiroop, zelfgemaakt vanille-ijs en basilicumolie

Zelfgemaakt ijs is natuurlijk lekkerder dan het ijs uit de supermarkt! En wist je dat je helemaal geen ijsmachine nodig hebt voor een lekkere bol homemade ice cream? Stroop de mouwen alvast op want er moet wel flink geklopt worden!

DESSERT • (23:31)

Mille-feuille van frambozen met Zwitserse room

Dit dessert is niet alleen een genot voor het oog maar ook nog eens een heerlijke smaakbom om een uitgebreid diner mee af te sluiten. De zachte smaken van de delicate framboosjes en de vanille in de Zwitserse room maken dit dessert tot een pronkstuk.

DESSERT • (18:55)

Gepocheerde peren met roomijs van vijg en amandel met een crunch van amandel

In Nederland hebben we een perfect klimaat voor handfruit en daartoe behoren natuurlijk de peren. Een peer zit boordevol vezels, is zoet en sappig van smaak en door de peer te pocheren krijg je een prachtige zachte structuur. Samen met de crunch en zelfgemaakt roomijs krijg je een waanzinnig lekker dessert.

JONATHAN ZANDBERGEN • (00:33)

AFSLUITING

Jonathan Zandbergen heeft je in zijn masterclass zijn passie en kennis voor het vak met jou gedeeld. Nu is het jouw beurt om aan de slag te gaan!

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.