Jacob Jan Boerma


de perfecte combinatie van frisse tonen
en mooie zuren

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

In deze masterclass leer je Jacob Jan Boerma van een bijzondere kant kennen. Deze 3 sterren chef neemt je mee in eigen keuken en leert je hoe je zelf creatieve en gastronomische gerechten op tafel kunt toveren met producten uit de supermarkt en de toko. Zijn hoofdproducten heeft hij bij de groothandel, slagerij, visboer en bakkerij gehaald. Hij deelt een aantal gouden tips zoals het fileren van vis, het pekelen van vis, een aantal snijtechnieken en nog veel meer. Laat je inspireren door deze gerenommeerde chef, kook de sterren van de hemel en verras jouw tafelgenoten met de unieke smaken van Jacob Jan Boerma.

Als klein nuchter Gronings ventje wist Jacob Jan Boerma al zeker dat hij chef-kok wilde worden. En die jongensdroom kwam uit, hij maakte naam in de Hollandse keuken. In 2003, een jaar na de opening van zijn restaurant De Leest, ontving hij al zijn eerste Michelinster. In 2007 beloonde Michelin hem met een tweede ster en in 2014 ontving hij zelfs een derde ster. Zijn stijl wordt omschreven als elegant en intens met veel zuren en specerijen. Hij verwerkt altijd een verrassingselement in zijn gerechten, een smaak die je wel proeft maar niet direct kunt achterhalen. Deze ambitieuze en gedisciplineerde chef leert jou graag de kneepjes van zijn vak tijdens zijn masterclass!

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Intro – 28s • Maak kennis met driesterren chef Jacob Jan Boerma en laat je meenemen op een culinaire tocht door zijn keuken.

Cappuccino van witlof met roquefort en gebrande hazelnoot

Soep – 11m • Het klassieke gerecht witlof ham kaas krijgt in dit recept een nieuw en speciaal jasje maar is onverminderd lekker!

Krokante gamba’s met Aziatische groentesalade en een Oosterse sesam vinaigrette

Amuse – 22m • Bij een recept met veel ingrediënten haken de meeste mensen altijd af. Zonde, vindt Jacob Jan en daarom laat hij zien dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn als je maar weet wat je doet.

Kabeljauw met peterselie, mosterd en pastinaak

Hoofdgerecht -17m • Als we iets moeten onthouden na deze serie van Jacob Jan is het wel hoe belangrijk het is om je vis te pekelen. In deze aflevering maakt hij een heerlijke kabeljauw met krokante korst.

Gebakken zalm met venkel en karnemelk jus

Voorgerecht – 15m • Misschien klinkt een jus van karnemelk niet heel hip en chique, maar in deze aflevering bewijst Jacob Jan het tegendeel.

Japanse kip gehaktballetjes met witte rijst, limoen en gember

Tussengerecht – 17m • Jacob Jan is dol op de Japanse keuken en verzon daarom een heerlijke Japanse variant op de welbekende gehaktballetjes. Smeuïg, smaakvol en vooral heel speciaal!

Kwark met honing, jus van passievrucht en zure matten met mango

Dessert – 9m • In deze aflevering gebruikt Jacob Jan wel een heel speciaal ingrediënt namelijk de zure mat. Het zorgt voor een ondefinieerbare smaak en dat maakt dit dessert erg bijzonder.

Bruine basterd, yoghurt appel cake

Bij de koffie – 7m • De meeste cakes worden bereid met boter maar dit maakt de cake ook extra vet. Jacob Jan laat zien dat yoghurt een perfecte magere vervanger is.

JACOB JAN BOERMA • (00:28)

VOORWOORD

Maak kennis met driesterren chef Jacob Jan Boerma en laat je meenemen op een culinaire tocht door zijn keuken.

SOEP • (10:54)

Cappuccino van witlof met roquefort en gebrande hazelnoot

Het klassieke gerecht witlof ham kaas krijgt in dit recept een nieuw en speciaal jasje, maar is onverminderd lekker!

AMUSE • (22:38)

Krokante gamba’s met Aziatische groentesalade en een Oosterse sesam vinaigrette

Bij een recept met veel ingrediënten haken de meeste mensen altijd af. Zonde, vindt Jacob Jan. Daarom laat hij zien dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn als je maar weet wat je doet.

VOORGERECHT • (15:08)

Gebakken zalm met venkel en karnemelk jus

Misschien klinkt een jus van karnemelk niet heel hip en chique, maar in deze aflevering bewijst Jacob Jan het tegendeel.

TUSSENGERECHT • (17:17)

Japanse kip gehaktballetjes met witte rijst, limoen en gember

Jacob Jan is dol op de Japanse keuken en verzon daarom een heerlijke Japanse variant op de welbekende gehaktballetjes. Smeuïg, smaakvol en vooral heel speciaal!

HOOFDGERECHT • (17:16)

Kabeljauw met peterselie, mosterd en pastinaak

Als we iets moeten onthouden na deze serie van Jacob Jan, is het wel hoe belangrijk het is om je vis te pekelen. In deze aflevering maakt hij een heerlijke kabeljauw met krokante korst.

DESSERT • (09:28)

Kwark met honing, jus van passievrucht en zure matten met mango

In deze aflevering gebruikt Jacob Jan wel een heel speciaal ingrediënt, namelijk de zure mat. Het zorgt voor een ondefinieerbare smaak en dat maakt dit dessert erg bijzonder.

BIJ DE KOFFIE • (07:07)

Bruine basterd, yoghurt appel cake

De meeste cakes worden bereid met boter, maar dit maakt de cake ook extra vet. Jacob Jan laat zien dat yoghurt een perfecte magere vervanger is.

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.