Jacob Jan Boerma


de perfecte combinatie van frisse tonen
en mooie zuren

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chef

In deze masterclass leer je Jacob Jan Boerma van een bijzondere kant kennen. Deze 3 sterren chef neemt je mee in eigen keuken en leert je hoe je zelf creatieve en gastronomische gerechten op tafel kunt toveren met producten uit de supermarkt en de toko. Zijn hoofdproducten heeft hij bij de groothandel, slagerij, visboer en bakkerij gehaald. Hij deelt een aantal gouden tips zoals het fileren van vis, het pekelen van vis, een aantal snijtechnieken en nog veel meer. Laat je inspireren door deze gerenommeerde chef, kook de sterren van de hemel en verras jouw tafelgenoten met de unieke smaken van Jacob Jan Boerma.

Als klein nuchter Gronings ventje wist Jacob Jan Boerma al zeker dat hij chef-kok wilde worden. En die jongensdroom kwam uit, hij maakte naam in de Hollandse keuken. In 2003, een jaar na de opening van zijn restaurant De Leest, ontving hij al zijn eerste Michelinster. In 2007 beloonde Michelin hem met een tweede ster en in 2014 ontving hij zelfs een derde ster. Zijn stijl wordt omschreven als elegant en intens met veel zuren en specerijen. Hij verwerkt altijd een verrassingselement in zijn gerechten, een smaak die je wel proeft maar niet direct kunt achterhalen. Deze ambitieuze en gedisciplineerde chef leert jou graag de kneepjes van zijn vak tijdens zijn masterclass!

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Intro – 28s • Maak kennis met driesterren chef Jacob Jan Boerma en laat je meenemen op een culinaire tocht door zijn keuken.

Cappuccino van witlof met roquefort en gebrande hazelnoot

Soep – 11m • Het klassieke gerecht witlof ham kaas krijgt in dit recept een nieuw en speciaal jasje maar is onverminderd lekker!

Krokante gamba’s met Aziatische groentesalade en een Oosterse sesam vinaigrette

Amuse – 22m • Bij een recept met veel ingrediënten haken de meeste mensen altijd af. Zonde, vindt Jacob Jan en daarom laat hij zien dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn als je maar weet wat je doet.

Kabeljauw met peterselie, mosterd en pastinaak

Hoofdgerecht -17m • Als we iets moeten onthouden na deze serie van Jacob Jan is het wel hoe belangrijk het is om je vis te pekelen. In deze aflevering maakt hij een heerlijke kabeljauw met krokante korst.

Gebakken zalm met venkel en karnemelk jus

Voorgerecht – 15m • Misschien klinkt een jus van karnemelk niet heel hip en chique, maar in deze aflevering bewijst Jacob Jan het tegendeel.

Japanse kip gehaktballetjes met witte rijst, limoen, zoetzure gember

Tussengerecht – 17m • Jacob Jan is dol op de Japanse keuken en verzon daarom een heerlijke Japanse variant op de welbekende gehaktballetjes. Smeuïg, smaakvol en vooral heel speciaal!

Kwark met honing, jus van passievrucht en zure matten met mango

Dessert – 9m • In deze aflevering gebruikt Jacob Jan wel een heel speciaal ingrediënt namelijk de zure mat. Het zorgt voor een ondefinieerbare smaak en dat maakt dit dessert erg bijzonder.

Bruine basterd, yoghurt appel cake

Bij de koffie – 7m • De meeste cakes worden bereid met boter maar dit maakt de cake ook extra vet. Jacob Jan laat zien dat yoghurt een perfecte magere vervanger is.

JACOB JAN BOERMA • (00:28)

VOORWOORD

Maak kennis met driesterren chef Jacob Jan Boerma en laat je meenemen op een culinaire tocht door zijn keuken.

SOEP • (10:54)

Cappuccino van witlof met roquefort en gebrande hazelnoot

Het klassieke gerecht witlof ham kaas krijgt in dit recept een nieuw en speciaal jasje, maar is onverminderd lekker!

AMUSE • (22:38)

Krokante gamba’s met Aziatische groentesalade en een Oosterse sesam vinaigrette

Bij een recept met veel ingrediënten haken de meeste mensen altijd af. Zonde, vindt Jacob Jan. Daarom laat hij zien dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn als je maar weet wat je doet.

VOORGERECHT • (15:08)

Gebakken zalm met venkel en karnemelk jus

Misschien klinkt een jus van karnemelk niet heel hip en chique, maar in deze aflevering bewijst Jacob Jan het tegendeel.

TUSSENGERECHT • (17:17)

Japanse kip gehaktballetjes met witte rijst, limoen, zoetzure gember

Jacob Jan is dol op de Japanse keuken en verzon daarom een heerlijke Japanse variant op de welbekende gehaktballetjes. Smeuïg, smaakvol en vooral heel speciaal!

HOOFDGERECHT • (17:16)

Kabeljauw met peterselie, mosterd en pastinaak

Als we iets moeten onthouden na deze serie van Jacob Jan, is het wel hoe belangrijk het is om je vis te pekelen. In deze aflevering maakt hij een heerlijke kabeljauw met krokante korst.

DESSERT • (09:28)

Kwark met honing, jus van passievrucht en zure matten met mango

In deze aflevering gebruikt Jacob Jan wel een heel speciaal ingrediënt, namelijk de zure mat. Het zorgt voor een ondefinieerbare smaak en dat maakt dit dessert erg bijzonder.

BIJ DE KOFFIE • (07:07)

Bruine basterd, yoghurt appel cake

De meeste cakes worden bereid met boter, maar dit maakt de cake ook extra vet. Jacob Jan laat zien dat yoghurt een perfecte magere vervanger is.

Meer masterclasses