Soenil Bahadoer


80% groente, 20% vlees

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLaSS

Over de chef

Hans van Wolde noemt zichzelf een typische Bourgondiër, waarbij ieder moment rondom eten gevierd moet worden. Want of je nou een ei bakt of uitpakt tijdens een uitgebreid diner, we moeten daar iedere dag van genieten. Hij moedigt je aan om wat meer om je heen te kijken naar alles wat er in de buurt groeit. Ga naar buiten en pluk de verse kamille uit de berm in de straat, of ga langs bij de plaatselijke boer en haal daar je eitjes. In deze masterclass gebruikt Hans pure producten, uit de streek, met in de hoofdrol de prachtige groenten die moeder natuur ons geeft. Want juist met groenten kun je alle kanten op; grillen, stomen, bakken, koken, frituren of gewoon rauw. Niet alleen de smaak, maar ook de kleuren en geuren van groenten maken het een onmisbaar element in de keuken. Laat je in deze masterclass inspireren door Hans om het groenteschap in te duiken en de talloze mogelijkheden te ontdekken van groentes.

Er wordt veel over Hans van Wolde gezegd. Het is een rockster, een controlfreak, een bom van energie, een directe Rotterdammer maar bovenal een wereldchef. Op zijn 15e wist hij al dat hij chef wilde worden, ondanks dat hij van thuis uit weinig had meegekregen over de culinaire wereld. Hans ging in de leer bij Herman den Blijker, waar hij smaakjes leerde denken en nog meer passie en gevoel voor het vak kreeg. Hij droomde van zijn eigen restaurant, besloot zijn spullen te pakken richting het zuiden van Limburg en in 1998 opende hij restaurant Beluga waar hij al in het eerste jaar een Michelinster kreeg toebedeeld. In 2005 volgde een tweede Michelinster als kroon op zijn werk. Maar Hans was nog niet klaar, hij fantaseerde over een eigen boerderij, waar bourgondisch en puur leven centraal stond. En zo geschiedde, in 2018 verkoopt hij Beluga en twee jaar later opent hij restaurant Brut172 in het Limburgse dorpje Reijmerstok. Als kers op de taart beloont Michelin hem datzelfde jaar nog met 2 sterren.

AFLEVERINGEN

Maak kennis met Hans

Hans van Wolde – 8m • Hij wordt ook wel de smaak kunstenaar van Limburg genoemd en bereikte de top met zijn bravoure en doorzettingsvermogen. Zijn moeder kon absoluut niet koken, maar gelukkig bleek al snel dat Hans een fantastisch autodidact vermogen had. Welke weg bewandelde hij en hoe maakte hij zijn dromen waar?

Voorwoord

Hans van Wolde – 19s • Veel mensen vinden groenten saai, smakeloos en soms zelfs ingewikkeld. Het is meestal meer een bijgerecht dan dat het de hoofdrol speelt in de keuken. Hans van Wolde laat in zijn masterclass zien dat groenten juist heel spannend zijn en dat er talloze manieren zijn om te koken met groenten.

Naanbrood met verse piccalilly en basilicumaioli

Voor bij de borrel – 20m • Naanbrood is eigenlijk een beetje dubbelop, Naan betekent immers brood. Maar wat maakt het uit? Want dit heerlijke brood is niet alleen makkelijk om te maken maar ook nog eens een hele leuke bezigheid. Maak daar je eigen dips bij en de borrel is compleet!

Zure tomaat met een schuim van Parmezaanse kaas

Signature dish/amuse – 6m • In zijn restaurant Beluga** was dit dé signature dish van Hans van Wolde. Eigenlijk een heel simpel gerechtje maar onweerstaanbaar lekker. Hoe langer de tomaatjes in het zuur liggen, hoe beter de smaak dus begin op tijd met de bereiding van deze amuse.

Koude pompoenkaramel met pompoenchips

Voorgerecht – 6m • Zodra het herfst is kun je de klok erop gelijk zetten: de recepten met pompoen vliegen je om de oren. Met dit gerecht laat Hans zien dat pompoen echter ook een heel fris gerecht kan zijn, perfect voor de lente en de zomer. Hij bereidt de pompoen op 3 verschillende manieren; een karamel, een vinaigrette en chips.

Geroosterde Limburgse asperges met een subtiele kokossoep

Voorgerecht – 7m • Asperges staan ook wel bekend als het witte goud van Nederland. Het is een van de enige groenten van Nederlandse bodem die zich tegenwoordig nog echt aan het seizoen houdt. Op de barbecue krijgen ze een heerlijke rokerige smaak en mocht je ze nou niet meer kunnen krijgen dan is dit gerecht ook heerlijk met groene asperges.

Crème van kippenlever met een frisse salade van witlof en appel

Voorgerecht/tussengerecht – 10m • Net als veel ander orgaanvlees, zijn ook kippenlevertjes een ondergeschoven kindje. Doodzonde, want je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke luchtige crème van maken die nauwelijks onderdoet voor peperdure ganzen- of eendenlever.

Zelfgemaakte frites met Parmezaan en basilicummayonaise

Signature dish/bijgerecht – 5m • Wie is er niet dol op lekkere dikke frites met een klodder mayonaise? Hans van Wolde heeft een lange tijd een eigen frietkar gehad en weet dus als geen ander hoe je de beste frietjes maakt. Helemaal niet moeilijk maar oh zo lekker! We love Fry-day.

Blind bakken

Kooktechniek – 4m • Al is de vulling van je quiche of taart nog zo lekker, als de bodem zompig of net niet gaar is kan het eindresultaat toch tegenvallen. Het is daarom belangrijk dat je het deeg eerst blind bakt, zo krijg je een heerlijke knapperige bodem.

Vegetarische quiche met ui en kaas

Hoofdgerecht – 5m • De perfecte quiche heeft een knapperige bodem en een smeuïge vulling. Deze vegetarische quiche is super simpel en makkelijk om te maken en geeft bovendien een zalige geur die zich over je hele huis verspreidt wanneer je de oven open trekt.

Zeeduivel gemarineerd in Hindoestaanse kerrie met gestoomde groenten

Signature dish/hoofdgerecht – 7m • Stevig visvlees, geen graten en een zachte smaak. Drie hele goede redenen om een keer dit gerecht met zeeduivel te maken. Hans noemt het een van zijn signature dishes omdat hij er zelf ook heel erg gek op is, vooral met een paar van die zelfgemaakte frites erbij.

Gebakken appel-roomijs met verse boerenmeisjes

Signature dish/dessert 9m • Boerenmeisjes is eigenlijk de benaming voor een ouderwets alcoholisch drankje. Hierbij werden gedroogde abrikozen ondergedompeld in brandewijn waarna allerlei specerijen werden toegevoegd. Hans maakt een parodie op de ouderwetse boerenmeisjes, met verse abrikozen en zelfgemaakt roomijs met gebakken appeltjes.

Fruit Jus maken

Kooktechniek – 3m • Hans laat een hele leuke en simpele techniek zien waarmee je jouw desserts naar een hoger niveau kan tillen. Het leuke is dat je deze jus van allerlei soorten fruit kunt maken; frambozen, kersen, aardbeien, bramen en ga zo maar door. Een heerlijke frisse en zoete toevoeging om een dessert helemaal mee af te maken.

Rozencake met aardbeienjus en een crème van karnemelk

Dessert – 5m • We kennen allemaal wel het traditionele Franse recept van een meringue. Opgeklopt eiwit, dat knapperig wordt in de oven. Hans geeft hier een creatieve twist aan en bereidt de meringue in de stoomoven. Hierdoor krijg je een heerlijk smeuïge en bijzondere structuur waarmee je absoluut de show steelt.

Afsluiting

Hans van Wolde – 33s • Hans van Wolde is een chef met een missie. Het belangrijkste doel? Het overdragen van zijn kennis en mensen inspireren en informeren over gezonde voeding. Hij daagt je uit om wat meer op zoek te gaan naar alles wat in de natuur groeit en bloeit, en bewust te kiezen voor streek- en biologische producten.

HANS VAN WOLDE • (08:22)

Maak kennis met Hans

Hij wordt ook wel de smaak kunstenaar van Limburg genoemd en bereikte de top met zijn bravoure en doorzettingsvermogen. Zijn moeder kon absoluut niet koken, maar gelukkig bleek al snel dat Hans een fantastisch autodidact vermogen had. Welke weg bewandelde hij en hoe maakte hij zijn dromen waar?

HANS VAN WOLDE • (00:19)

Voorwoord

Veel mensen vinden groenten saai, smakeloos en soms zelfs ingewikkeld. Het is meestal meer een bijgerecht dan dat het de hoofdrol speelt in de keuken. Hans van Wolde laat in zijn masterclass zien dat groenten juist heel spannend zijn en dat er talloze manieren zijn om te koken met groenten.

VOOR BIJ DE BORREL • (20:04)

Naanbrood met verse piccalilly en basilicumaioli

Naanbrood is eigenlijk een beetje dubbelop, Naan betekent immers brood. Maar wat maakt het uit? Want dit heerlijke brood is niet alleen makkelijk om te maken maar ook nog eens een hele leuke bezigheid. Maak daar je eigen dips bij en de borrel is compleet!

SIGNATURE DISH / AMUSE • (06:24)

Zure tomaat met een schuim van Parmezaanse kaas

In zijn restaurant Beluga** was dit dé signature dish van Hans van Wolde. Eigenlijk een heel simpel gerechtje maar onweerstaanbaar lekker. Hoe langer de tomaatjes in het zuur liggen, hoe beter de smaak dus begin op tijd met de bereiding van deze amuse.

VOORGERECHT • (06:33)

Koude pompoenkaramel met pompoenchips

Zodra het herfst is kun je de klok erop gelijk zetten: de recepten met pompoen vliegen je om de oren. Met dit gerecht laat Hans zien dat pompoen echter ook een heel fris gerecht kan zijn, perfect voor de lente en de zomer. Hij bereidt de pompoen op 3 verschillende manieren; een karamel, een vinaigrette en chips.

VOORGERECHT • (07:26)

Geroosterde Limburgse asperges met een subtiele kokossoep

Asperges staan ook wel bekend als het witte goud van Nederland. Het is een van de enige groenten van Nederlandse bodem die zich tegenwoordig nog echt aan het seizoen houdt. Op de barbecue krijgen ze een heerlijke rokerige smaak en mocht je ze nou niet meer kunnen krijgen dan is dit gerecht ook heerlijk met groene asperges.

VOORGERECHT / TUSSENGERECHT • (10:22)

Crème van kippenlever met een frisse salade van witlof en appel

Net als veel ander orgaanvlees, zijn ook kippenlevertjes een ondergeschoven kindje. Doodzonde, want je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke luchtige crème van maken die nauwelijks onderdoet voor peperdure ganzen- of eendenlever.

SIGNATURE DISH / BIJGERECHT • (05:23)

Zelfgemaakte frites met Parmezaan en basilicummayonaise

Wie is er niet dol op lekkere dikke frites met een klodder mayonaise? Hans van Wolde heeft een lange tijd een eigen frietkar gehad en weet dus als geen ander hoe je de beste frietjes maakt. Helemaal niet moeilijk maar oh zo lekker! We love Fry-day.

KOOKTECHNIEK • (04:32)

Blind bakken

Al is de vulling van je quiche of taart nog zo lekker, als de bodem zompig of net niet gaar is kan het eindresultaat toch tegenvallen. Het is daarom belangrijk dat je het deeg eerst blind bakt, zo krijg je een heerlijke knapperige bodem.

HOOFDGERECHT • (05:25)

Vegetarische quiche met ui en kaas

De perfecte quiche heeft een knapperige bodem en een smeuïge vulling. Deze vegetarische quiche is super simpel en makkelijk om te maken en geeft bovendien een zalige geur die zich over je hele huis verspreidt wanneer je de oven open trekt.

SIGNATURE DISH / HOOFDGERECHT • (07:09)

Zeeduivel gemarineerd in Hindoestaanse kerrie met gestoomde groenten

Stevig visvlees, geen graten en een zachte smaak. Drie hele goede redenen om een keer dit gerecht met zeeduivel te maken. Hans noemt het een van zijn signature dishes omdat hij er zelf ook heel erg gek op is, vooral met een paar van die zelfgemaakte frites erbij.

SIGNATURE DISH / DESSERT • (08:45)

Gebakken appel-roomijs met verse boerenmeisjes

Boerenmeisjes is eigenlijk de benaming voor een ouderwets alcoholisch drankje. Hierbij werden gedroogde abrikozen ondergedompeld in brandewijn waarna allerlei specerijen werden toegevoegd. Hans maakt een parodie op de ouderwetse boerenmeisjes, met verse abrikozen en zelfgemaakt roomijs met gebakken appeltjes.

KOOKTECHNIEK • (03:19)

Fruit Jus maken

Hans laat een hele leuke en simpele techniek zien waarmee je jouw desserts naar een hoger niveau kan tillen. Het leuke is dat je deze jus van allerlei soorten fruit kunt maken; frambozen, kersen, aardbeien, bramen en ga zo maar door. Een heerlijke frisse en zoete toevoeging om een dessert helemaal mee af te maken.

DESSERT • (05:30)

Rozencake met aardbeienjus en een crème van karnemelk

We kennen allemaal wel het traditionele Franse recept van een meringue. Opgeklopt eiwit, dat knapperig wordt in de oven. Hans geeft hier een creatieve twist aan en bereidt de meringue in de stoomoven. Hierdoor krijg je een heerlijk smeuïge en bijzondere structuur waarmee je absoluut de show steelt.

HANS VAN WOLDE • (00:33)

Nawoord

Hans van Wolde is een chef met een missie. Het belangrijkste doel? Het overdragen van zijn kennis en mensen inspireren en informeren over gezonde voeding. Hij daagt je uit om wat meer op zoek te gaan naar alles wat in de natuur groeit en bloeit, en bewust te kiezen voor streek- en biologische producten.

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.