Erik & Juliën van Loo


smaak is emotie en gevoel

Afleveringen
Afleveringen
Bekijk masterclass
Bekijk masterclass

Sluit een lidmaatschap af en krijg 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses! Nu slechts € 2,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

OVER DEZE MASTERCLASS

Over de chefs

In deze unieke masterclass van topchef Erik van Loo en zijn zoon Juliën van Loo draait het om kwaliteit en smaak. Ze vragen je om in hun gerechten te duiken en vooral te proeven, want door te proeven haal je het maximale uit je gerechten. Ze willen dan ook niet dat je de receptuur op de milliliter nabootst maar dat je je eigen creativiteit en smaak toevoegt. Veel van de producten waarmee ze werken komen van delicatessenzaken en speciaalzaken, kwaliteit bepaalt namelijk een groot deel van de smaak van een gerecht. Bekijk de masterclass van dit vader-zoon duo en laat je enthousiasmeren om de keuken in te duiken en fantastische, smaakvolle gerechten te creëren.

Erik van Loo is geboren in het Zuid-Limburgse Mechelen en als slagerszoon had hij al van jongs af aan oog voor bijzondere en verse producten. Na een Horeca opleiding en ervaring in binnen- en buitenland startte Erik voor zichzelf en opende hij Restaurant Duurstede waar hij zijn eerste Michelinster kreeg toebedeeld. Een aantal jaren later, in 2006, neemt hij restaurant Parkheuvel over en ontvangt hier in 2007 zijn eerste ster. Sinds 2009 is het restaurant in het bezit van twee Michelinsterren. Zijn zoon Juliën treed maar al te graag in de voetsporen van zijn vader. Na een koksopleiding en wat levenservaring in Sydney staat hij nu als rechterhand van Erik in de keuken als de Creative Chef van Parkheuvel. Het vader-zoon duo houdt elkaar naar eigen zeggen mooi in evenwicht; de ervaring en vaardigheden van Erik en de creativiteit en innovatieve blik van Juliën.

AFLEVERINGEN

Voorwoord

Intro – 32s • Maak kennis met Erik en Juliën van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam.

Gillardeau Oester sweet chili met gekarameliseerde pinda

Amuse – 5m • In deze aflevering laat Erik zien dat een oester slurpen niet een decadente bezigheid in een sterrenzaak is, maar een heerlijk gerechtje wat je gewoon zelf thuis kunt klaarmaken!

Coquille met witlof, Thousand Island dressing en kaviaar

Voorgerecht – 18m • Coquilles zijn een product die veel thuiskoks vaak laten staan omdat ze het imago hebben snel verprutst te worden. Erik bewijst het tegendeel in deze aflevering en laat zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Tiramisu van hollandse stroopwafels

Dessert – 14m • In het dessert gaan Nederland en Italië hand in hand. Juliën laat namelijk zien hoe je met oer-Hollandse stroopwafels een heerlijke tiramisu kunt maken.

Aardappel crème soep met truffel

Tussengerecht – 12m • Dit gerecht wordt van generatie op generatie doorgegeven bij de familie van Loo. Juliën deelt in deze aflevering zijn eigen versie van zijn opa’s aardappel crème soep.

Piepkuiken met pommes neuf, paddenstoelen crème saus en asperges

Hoofdgerecht – 25m • Tijdens het maken van het hoofdgerecht laat Erik zien hoe je een kip kunt pocheren. Zo krijgt de kip enorm veel smaak en is het net even anders dan dat je hem in de oven zou schuiven.

Versneld drogen van kruiden

Kooktechniek – 2m • In deze aflevering verklapt Juliën een trucje uit de keuken van Parkheuvel, namelijk het drogen van kruiden in de magnetron. Het leuke is dat je zelf kunt bepalen welke kruiden je droogt, gebruik het vervolgens voor je gerechten of een kop thee.

ERIK & JULIËN VAN LOO • (00:32)

VOORWOORD

Maak kennis met Erik en Juliën van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam.

AMUSE • (05:39)

Gillardeau Oester sweet chili met gekarameliseerde pinda

Erik laat je zien dat een oester slurpen niet een decadente bezigheid in een sterrenzaak is, maar een heerlijk gerechtje wat je gewoon zelf thuis kunt klaarmaken!

VOORGERECHT • (18:16)

Coquille met witlof, Thousand Island dressing en kaviaar

Coquilles zijn een product die veel thuiskoks vaak laten staan omdat ze het imago hebben snel verprutst te worden. Erik bewijst het tegendeel in deze aflevering en laat zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn.

TUSSENGERECHT • (12:39)

Aardappel crème soep met truffel

Dit gerecht wordt van generatie op generatie doorgegeven bij de familie van Loo. Juliën deelt in deze aflevering zijn eigen versie van zijn opa’s aardappel crème soep.

HOOFDGERECHT • (24:46)

Piepkuiken met pommes neuf, paddestoelen crème saus en asperges

Tijdens het maken van het hoofdgerecht laat Erik zien hoe je een kip kunt pocheren. Zo krijgt de kip enorm veel smaak en is het net even anders dan dat je hem in de oven zou schuiven.

DESSERT • (13:48)

Tiramisu van Hollandse stroopwafels

In het dessert gaan Nederland en Italië hand in hand. Juliën laat namelijk zien hoe je met oer-Hollandse stroopwafels een heerlijke tiramisu kunt maken.

KOOKTECHNIEK • (02:34)

Versneld drogen van kruiden

In deze aflevering verklapt Juliën een trucje uit de keuken van Parkheuvel, namelijk het drogen van kruiden in de magnetron. Het leuke is dat je zelf kunt bepalen welke kruiden je droogt, gebruik het vervolgens voor je gerechten of een kop thee.

Meer masterclasses

Iedere maand een nieuwe masterclass

Bekijk alle masterclasses

ONLINE MASTERCLASSES

De beste Michelinsterren chefs leren jou aan de hand van unieke masterclasses de sterren van de hemel te koken. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt.

LEER VAN DE
MEESTERs

Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en anderen nemen jou mee in hun unieke Michelin masterclasses.

Onbeperkt
kijken

Krijg 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses, recepturen en kooktechnieken van de meesters. Nu slechts € 5,99 p/m (jaarlijks gefactureerd).

Bekijk alle masterclasses

Inclusief

  • Exclusieve masterclasses van de beste Michelinchefs van Nederland

  • 12 maanden lang toegang tot alle masterclasses

  • Leer speciale kooktechnieken

  • Stream overal op desktop, smartphone, tablet en TV

  • Inclusief recepturen en handige boodschappenlijstjes

  • Toegankelijk voor iedereen

Start direct
Start direct

Reviews

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over nieuwe masterclasses en meer!

Je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte bij nieuwe masterclasses of ander nieuws!
Er ging iets mis bij het aanmelden. Probeer het opnieuw.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk het Helpcentrum of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Algemeen

Cheflix is een splinternieuw streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses leren om thuis de sterren van de hemel te koken.

Unieke masterclasses van de beste Michelinsterren chefs met o.a. Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik & Juliën van Loo**, Ron Blaauw**, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen* en meer! De masterclasses worden prachtig weergegeven met mooie close-ups zodat het net lijkt alsof de chef naast je staat terwijl je aan het koken bent.

De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij fantastische gerechten op Michelin niveau leert te bereiden.

Zeker niet! De Michelinsterren chefs laten je stap voor stap zien hoe je de recepten bereidt. De masterclasses zijn voor elk niveau toegankelijk. Je hebt geen kook ervaring nodig.

Bovendien is elke masterclass voorzien van uitgeschreven receptuur met daarbij een handige boodschappenlijst zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Je kunt de masterclasses vanaf elk apparaat bekijken (zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of TV), zolang je maar verbonden bent met het internet. Het is niet mogelijk om de masterclasses te downloaden om offline te bekijken.

Betalen & Lidmaatschap

Het Cheflix lidmaatschap kost nu €2,99 p/m. Het eerste jaar wordt dit bedrag als jaarbedrag gefactureerd (€35,88). Na 1 jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Met het lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses en recepturen. Ook kun je alle nieuwe masterclasses bekijken, zolang je lidmaatschap geldig is.

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig. Er geldt 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen via hello@cheflix.com, met vermelding van je bestelnummer. Je bestelnummer vind je in de orderbevestiging en op de ‘Mijn Account’ pagina.

Na ontvangst van je e-mail zullen wij je opzegging bevestigen.